Vild med dans

Skuespiller skal være med i ’Vild med dans’: - Jeg er færdig med Bimse

Han har haft roller i dramaserien 'Bedrag' og kultfilmen 'Human Centipede' - og nu skal han dyste om at blive den bedste danser.

De fleste kender ham som den naive og småkriminelle mekaniker Bimse i tv-serien ’Bedrag’.

Men det kommer snart til at ændre sig for skuespilleren Lucas Hansen, når han til efteråret skal folde sig ud på dansegulvet med kalvekrøs på silkeskjorten og spidse dansesko i ’Vild med dans’.

- Selvom man er så heldig at blive kendt som en karakter, man spiller, så vil man gerne videre. Bimse er jo død nu, så jeg er færdig med ham, siger han og refererer til anden sæson af ’Bedrag’, hvor karakteren bliver brutalt myrdet med en skruetrækker i brystet.

Lucas Hansen håber, at hans ja til dansekonkurrencen vil være med til at give danskerne et nyt og mere nuanceret billede af, hvem han er som person.

- Og så glæder jeg mig helt vildt meget til at lære at danse.

Taler som en nordjyde

Lucas Hansen

38 år

Single 

Født i Frederikshavn

Flyttede til London som 18-årig

Blev uddannet ved The American Academy of Dramatic Arts i Los Angeles

Der var dog én ting, som fyldte i snakken på de sociale medier og i frokoststuerne efter ’Bedrag’: Hvorfor taler Bimse så jysk?

- Der stod jo egentlig, at rollen var som en hård københavner, men jeg valgte at give min tolkning, som udsprang af det nordjyske, som jeg kommer fra. Og det kunne folkene bag heldigvis godt lide, siger Lucas Hansen, der oprindeligt er fra den lille by Strandby nær Frederikshavn.

Efter serien har han gået til taletræning for at neutralisere det nordjyske og for at lære at mestre flere danske dialekter til fremtidige roller.

Som skuespiller har han været vant til hurtigt at sætte sig ind i anderledes miljøer og lære nye ting. Da han skulle spille Bimse, var han blandt andet i praktik på et autoværksted i en uge for at lære jargonen og arbejdsgangene.

Og den evne til at tilegne sig ny viden kommer også til at gavne ham, når han skal være med i 'Vild med dans'. Det med at danse er nemlig ret nyt for ham.

- Jeg har haft et par uger på dramaskolen, men det var ikke der, jeg fik topkarakterer, siger han.

Læs om de øvrige deltagere i 'Vild med dans' 2017 her.

Er vendt hjem til Danmark

Det er bare tre år siden, at han flyttede tilbage til København efter mange år med bopæl i både London og Los Angeles, hvor han blandt andet har uddannet sig til skuespiller.

- Nu er jeg faldet til og har valgt at gøre København til min base. Men jeg arbejder stadig også i London - det er jo heldigvis bare et par timer væk i fly.

De mange år i udlandet har blandt andet lært ham at give sig ét hundrede procent i sit arbejde:

- Det er en helt anden arbejdsdedikation, der hersker. Man møder op hos instruktøren, og så giver man den alt, hvad man kan. Og den dedikation kan jeg også bruge, når 'Vild med dans' går i gang, siger han.

Hans korte tid i Danmark er også årsagen til, at skuespilleren er relativt ny på de danske rollelister, da han primært har lavet udenlandske film. Faktisk har han mere end 200 små og store roller på CV’et.

Kendt fra horrorfilm

En af de film, der stikker særligt ud, er gyserfilmen ’Human Centipede 2’, der har opnået kultstatus. Filmen går ret beset ud på, at en gal mand forsøger at skabe et tusindben af mennesker, han har kidnappet, for derefter at sy dem sammen mund til anus. Lucas Hansen spillede femte led i kæden.

- Det er ikke den film, jeg er allermest stolt af, men man skal bare have sådan en film på cv’et.

Og det var også en helt særlig oplevelse at være på settet, fortæller han.

- Det var i efteråret, og vi var ude i det her kolde varehus i timevis med vand, der dryppede ned fra taget. Der tænkte jeg virkelig: "Det bliver aldrig værre end det her".

Siden den rolle har han optrådt i både film og teater - senest i en opsætning på Det Kongelige Teater. Og håbet er også at få flere roller i Danmark.

Lucas Hansen er nu den fjerde offentliggjorte deltager i næste sæson af 'Vild med dans', der begynder til september.

Udover ham skal skuespilleren Iben Hjejle, musikeren Jokeren og køkkenchefen på Michelin-restauranten Kiin Kiin, Dak Wichangoen, også dyste i de mange dansestilarter.