Kriger

TV 2 på vej med ny dansk tv-serie

'Kriger' får premiere til efteråret 2018 - en række velkendte ansigter er på rollelisten.

Optagelserne til TV 2s nye dramaserie 'Kriger' er netop gået i gang, og det er den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe, som står bag.

- Det tegner til, at vi kommer til at se et København, vi aldrig har set før med Christoffers visuelle take på byen, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang om indspilningerne, der foregår på Amager.

Instruktøren har spillefilm som 'Alting bliver godt igen' og 'Spies og Glistrup' på cv'et - og så vandt han Camera d'Or-prisen ved Cannes Film Festival for sin første spillefilm 'Reconstruction' fra 2003. 

Nu har han kastet sig over tv-genren.  

- Tv er nutidens legale narko, men når det er bedst, er der ikke kun tale om en tom rus og en lang kamp mod abstinenserne indtil næste afsnit. Det er også med tv, at fiktionskaraktererne kan få lov til at udfolde sig i fuld bredde, samfundstemaer undersøges, og livet dramatiseres i alle dets mange nuancer af grå. Det er narko med indhold, lyder det fra Christoffer Boe.

Veteraner, rockere og politifolk

'Kriger' består af seks afsnit og får premiere i efteråret 2018.

Den nye serie handler om elitesoldaten CC, der spilles af Dar Salim, som blandt andet er kendt fra tv-serien 'Dicte', 'Borgen' og 'Game of Thrones' og fra film som 'Krigen' og 'Kapringen'. 

CC vender hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner, men på den sidste mission går det galt, da hans bedste ven Peter bliver dræbt.

Tilbage i Danmark er han plaget af skyld og kan ikke finde sig til rette. For at lindre dette, hjælper han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særlig fokus på bandekriminalitet.

'Kriger' beskrives som et krimidrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk - samtidig er det en kærlighedshistorie mellem veteranen CC og politikvinden Louise.

Flere kendte skuespillere er med

Rollen som Louise spilles af skuespilleren Danica Curcic, ligesom castet også består af velkendte navne som 'Badehotellet'-skuespilleren Lars Ranthe, Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jakob Oftebro og Andrea Vagn Jensen.

- Ambitionen med 'Kriger' er klart at give tv en skarp, moderne og potent miniserie, som ikke ser sig tilbage - mens den bevæger sig væk fra samtalekøkkenerne og den daglige 'weltschmerz' og ud i samfundets periferi, hvor mænd og kvinder lever og dør for at forsvare deres idealer, siger instruktør Christoffer Boe.

Efter 'Kriger' skal han instruere thrilleren 'Journal 64' med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, som er baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellere om Afdeling Q.