Ærkefjende stjæler rampelyset i ny Harry Potter-film

Få et smugkig på traileren her.

De mødtes ansigt til ansigt første gang i kampen om De Vises Sten. En 11-årig førsteårselev fra Hogwarts over for en endnu svag Lord Voldemort, der havde taget kontrol over en af skolens professorer og skjulte sit ansigt under hans turban.  

Der er flere hentydninger i bogen. Det er den historie, vi vil fortælle nu.

Gianmaria Pezzato, instruktør

Gennem syv bøger og otte film har vi fulgt Harry Potters indædte kamp mod den mand, der slog hans forældre ihjel og har truet freden i hele troldsmandsverdenen.

Selvom Harry som bekendt vinder det sidste og afgørende slag, må han nu vige fra sin plads som hovedrolleindehaver for den unævnelige. En ny film dykker nemlig ned i den onde lords fortid.

Den nye film vil løfte sløret for nogle af de detaljer, der ellers kun bliver hentydet til i J. K. Rowlings populære bøger. Blandt andet hvordan den unge troldmand Tom Riddle udviklede sig til Lord Voldemort.
Den nye film vil løfte sløret for nogle af de detaljer, der ellers kun bliver hentydet til i J. K. Rowlings populære bøger. Blandt andet hvordan den unge troldmand Tom Riddle udviklede sig til Lord Voldemort. Foto: Tryangle Film

Hemmeligheden bag mørkets hersker

Det hele startede, da den italienske fan Gianmaria Pezzato endnu engang lod sig fortrylle af bogen 'Harry Potter og halvblodsprinsen'. Det rejste nogle spørgsmål, som han og andre fans ikke havde tænkt så nøje over i første omgang. 

- Vi undrede os over, hvad der fik Tom Riddle (på dansk Romeo Gåde, red.) til at udvikle sig til Voldemort. Hvad skete der i de år, og hvordan gik det i virkeligheden til, da han vendte tilbage til Hogwarts? spørger Gianmaria Pezzato i et interview med filmmediet Polygon.  

Lord Voldemort som han er portrætteret i Warner Bros. filmatiseringer, efter han har genvundet mange af sine kræfter.
Lord Voldemort som han er portrætteret i Warner Bros. filmatiseringer, efter han har genvundet mange af sine kræfter. Foto: Warner Bros.

- Der er flere hentydninger i bogen, som helt er udeladt i filmene, men meget af det bliver der slet ikke sat ord på. Det er det, vi vil fortælle nu: Den mørke herskers storhed inden Harry Potter og hans første fald, tilføjer Gianmaria Pezzato. 

Lige ved ikke at blive til noget

Sammen med flere andre fans gik han i gang med at samle penge ind for at realisere filmen.

Men indsamlingen blev lukket ned, hurtigere end de overhovedet kunne nå at sige 'Expelliarmus'.

Filmselskabet Warner Bros., der står bag de første otte Harry Potter-film, mente nemlig, det var i strid med deres ophavsrettigheder. 

Nu har fansene og Warner Bros. imidlertid indgået en aftale, så det alligevel bliver muligt at løfte sløret for Voldemorts fortid. 

- Vi havde en privat og fortrolig samtale med Warner Bros., som kontaktede os under indsamlingsperioden. Det eneste, vi kan sige, er, at de lader os fortsætte med filmen uden fortjeneste selvfølgelig, siger Gianmaria Pezzato, der nu er instruktør på den fanproducerede film.

HARRY POTTER-BØGERNE:

26. juni 1997: 'Harry Potter and the Philosopher's Stone'. Udkom på dansk under titlen 'Harry Potter og De Vises Sten' i 1998.

2. juli 1998: 'Harry Potter and the Chamber of Secrets'. Udkom på dansk under titlen 'Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer' i 1999.

8. september 1999: 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Udkom på dansk under titlen 'Harry Potter og fangen fra Azkaban' i 1999.

8. juli 2000: 'Harry Potter and the Goblet of Fire'. Udkom på dansk under titlen 'Harry Potter og Flammernes Pokal' i 2000.

21. juni 2003: 'Harry Potter and the Order of the Phoenix'. Udkom på dansk under titlen 'Harry Potter og Fønixordenen' i 2003.

16. juli 2005: 'Harry Potter and the Half-Blood Prince'. Udkom på dansk under titlen 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' i 2005.

21. juli 2007: 'Harry Potter and the Deathly Hallows'. Udkom på dansk under titlen 'Harry Potter og Dødsregalierne' i 2007.

Se med inden årets udgang

Traileren er allerede lagt på Youtube, hvor den endelige film også vil blive udgivet til fri afbenyttelse og glæde for troldmandsuniversets mange fans. 

Filmen har fået navnet 'Voldemort: Arvingens oprindelse', og optagelserne er allerede i gang. 

Holder tidsplanen, så får den premiere, inde året er omme.  

- Vi er totalt fokuseret på filmen lige nu, siger Gianmaria Pezzato og tilføjer, at der lige nu ikke er planer for andre Harry Potter-relaterede fortællinger, som mange fans ellers har efterspurgt. 

Sådan ser den unge Lord Voldemort ud ifølge Tryangle Films nye filmatisering.
Sådan ser den unge Lord Voldemort ud ifølge Tryangle Films nye filmatisering. Foto: Tryangle Film

Kendte ansigter har travlt andetsteds

Når gensynet med mørkets herre kommer, vil det referere til flere af de andre film.

Ingen af de oprindelige skuespillere vil dog tone frem på skærmen. 

De er vokset op i trolddommens verden film for film, men i dag har de løsrevet sig fra deres fortryllende barndom og ungdom.

Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe spillede hovedrollerne i Warner Bros. filmatiseringer af Harry Potter-bøgerne.
Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe spillede hovedrollerne i Warner Bros. filmatiseringer af Harry Potter-bøgerne. Foto: Scanpix, Warner Bros.

Daniel Radcliffe, der spillede Harry Potter, er i dag 27 år gammel. Han har medvirket i flere film, siden han forlod J. K. Rowlings kendte fortællinger, senest i 'Imperium' og 'Now You See Me 2'.

Rupert Grint, der spillede Harrys tro følgesvend, Ron Weasley, er både at finde på teater, i tv-shows og det store lærred. Han har blandt andet lagt stemme til en Postmand Per-film og spillet med i filmen 'Moonwalkers'.

De to troldsmænds kvindelige modspil, Hermione Granger, blev spillet af Emma Watson. Hun er blandt andet kendt for at være ambassadør for FN's agentur for kvinderettigheder, UN Women. Lige nu er hun aktuel med filmen 'Skønheden og Udyret'. 

Hvor godt husker du de tres Hogwarts-elevers eventyr i J. K. Rowlings romaner og de otte filmatiseringer? Test din Harry Potter-viden her og find ud af, om du er mere end blot en gennemsnitlig fan. 

Hvor stor en Harry Potter-fan er du?