Underholdning

Dansk hovedrolle efter Guldpalmen i Cannes: - Det er for sindssygt

'The Square', som vandt Guldpalmen i Cannes, er en sindssygt god film, man får det rigtig skidt af at se, siger den danske hovedrolleindehaver.

Den danske skuespiller Claes Bang befandt sig søndag aften i Cannes, hvor han kunne se manges favorit '120 slag i minuttet' få andenprisen ved den sydfranske filmfestival.

På det tidspunkt manglede kun hovedprisen, Guldpalmen, at blive uddelt, og Ruben Östlunds film 'The Square' med Claes Bang i hovedrollen havde endnu ingen priser fået.

- Jeg nåede faktisk at spørge Ruben: "Altså, de har vel ikke bedt os om at komme, hvis ikke de vil give os et eller andet", griner Claes Bang over en telefonforbindelse fra Cannes.

- Og så kunne vi jo kun sige, at så måtte vi vel for fanden skulle have den helt store. Og det fik vi så også. Altså, det er for sindssygt. Det er fandeme for sindssygt, siger en glad Claes Bang til TV 2, kort efter at 'The Square' har fået Guldpalmen.

Decideret feelbad-film

Han er glad og stolt. Men Claes Bang kan ikke sige, om han er overrasket. For selvom han har været i Cannes hele ugen, har han ikke haft tid til at se de andre film i hovedkonkurrencen.

- Det har været heftigt, mand. Det har været heftigt. For man laver så meget presse, som man aldrig har prøvet i sit liv, siger den danske skuespiller, der har været en ombejlet mand i det sydfranske.

Han har ugen igennem høstet roser fra kolleger og anmeldere for sin rolle i 'The Square', hvor han spiller den ambitiøse museumsdirektør, Christian, som bliver bestjålet, nogle dage inden udstillingen 'The Square' åbner, og selv indleder jagten på gerningsmanden.

Det er ifølge Claes Bang en ”helt sindssygt god film”, som ikke ligner noget, han nogensinde før har set.

- I forhold til det begreb, man har, der hedder en feelgood-film, så er det her i decideret grad en feelbad-film. For man får det faktisk rigtigt skidt med sig selv, når man ser den, siger han.

TV 2 talte med den danske skuespiller umiddelbart efter \"The Square\" vandt hovedprisen i Cannes. Video: TV 2 Danmark

Kærligheden vinder til sidst

Men samarbejdet med den svenske instruktør gav ikke ’bad feelings’, selvom danskeren og svenskeren har haft mange kampe undervejs.

- Det kan godt være, at bølgerne har gået højt, men jeg vil stadig sige, at kærligheden vinder alligevel til sidst. For hold kæft, hvor holder jeg af ham, og hvor har det været fantastisk at lave det her, siger Claes Bang.

Derfor er hans budskab til den guldpalmevindende instruktør også:

- Jeg vil sige, at han skal fortsætte i det spor, som han har snuden nede i, fordi han har fat i den rigtig lange ende. Og så vil jeg sige til ham, at jeg synes, han skal bruge mig i sin næste film igen, for det kunne være skidesjovt.

Med en mobiltelefon i den ene hånd og et lille glas champagne i den anden fortæller Claes Bang, at der nu skal festes i Cannes.

Men for den danske hovedrolleindehaver bliver det en mere afdæmpet sejrsfest, for han skal tidligt op og videre til Edinburgh i Skotland, hvor han skal spille forestilling på tirsdag.

- Så det kan ikke nytte noget, jeg drikker mig helt i hegnet, kan jeg mærke.