Danmark har talent

Johanne Astrid imponerede idolerne i D-A-D: Nu spiller hun med dem

Den 10-årige vinder af 'Danmark har talent' har siddet bag trommerne for rockgruppen D-A-D. De kom med gode råd til det unge talent.

Først skulle trommestolen sættes ned til størrelse 10 år. Så skulle der justeres lidt på trommesættet, og så var Johanne Astrid Poulsen klar til at svinge stikkerne sammen med D-A-D. 

- Husk, at når du spiller med de andre, så er det dig, der styrer det, lød rådet fra trommeslager Laust Sonne, der fulgte med fra sidelinjen, mens Johanne Astrid sad bag hans trommer.  

Hun var onsdag fløjet med sin far til København til et særligt møde med den danske rockgruppe, der i øjeblikket er ved at forberede sig til sommerens koncerter. 

- Jeg glæder mig mest til at spille med dem. Det har jeg altid gerne villet, sagde Johanne Astrid før mødet, hvor hun var iført solbriller, sort læderjakke, læderbukser og røde Converse-sko i bedste rockstjernestil. 

Lige netop D-A-D har tidligere hyldet det unge trommetalent, der vandt 'Danmark har talent'-finalen i april. Især har en emoji af et håndtegn fra trommeslageren og idolet Laust Sonne vakt glæde hos pigen fra Viborg. 

Det har fået flere Facebook-fans til at foreslå, at Johanne Astrid skulle spille sammen med rockfyrene.

I denne uge blev ønsket en realitet, og sammen med D-A-D indspillede hun nummeret 'A New Age Moving In'.

Se deres optræden i videoen herunder:

Vinderen af Danmark har Talent er fløjet til København med sin far til et særligt møde med den danske rockgruppe D-A-D, der i øjeblikket er ved at forberede sig til sommerens koncerter. Video: Anne Brandbjerg

Rul på lilletrommen

Den 10-årige pige havde selv valgt sangen, og det var der en særlig grund til:

- Jeg spiller meget med 'rul på lilletrommen'. Jeg synes, det er et fedt nummer. Der er meget energi, fortæller Johanne Astrid, som netop godt kan lide D-A-D på grund af deres energi og tøjstil, og så spiller de "mega fedt". 

Faktisk har den unge trommeslager hilst på idolet Laust Sonne én gang før - det var sidste år til 'Drum day' i Aarhus, men det var første gang, hun viste ham sine evner ved trommesættet. 

- Det er dejligt, at man kan give noget inspiration videre. Jeg havde også trommeidoler som ung, siger Laust Sonne, der som treårig selv startede med at spille trommer. 

- Hvor er du sej

Laust Sonne spottede det unge talent på tv-skærmen under finalen af 'Danmark har talent': 

- Jeg var meget imponeret over, hvor god hun var, siger han.

- Jeg kan genkende den der glæde ved at spille trommer. Man kan se på hende, at det ikke handler om andet end det. 

Efter han onsdag havde hørt Johanne Astrid spille live sammen med resten af D-A-D, skyndte han sig op til trommesættet og sagde: 

- Hvor er du sej. 

Hans bedste råd til trommestjernen er at fortsætte med at øve sig, men at hun også skal huske at have det sjovt samtidig.

Gense Johanne Astrids finale, hvor hun spillede en trommemedley af danske rocksange fra netop D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy og Kashmir:

. Video: Amalie Hebel Andersen

Det er ikke kun D-A-D, der har fået øjnene op for Johanne Astrid. Blandt andet har musikeren Tim Christensen rost hende, hun er blevet omtalt i en række udenlandske medier og så har selv den amerikanske hiphop-artist Snoop Dogg udtrykt begejstring for den unge dansker. 

- Musik foregår i øvelokalet

D-A-D-forsanger Jesper Binzer fortæller, at han blev opmærksom på Johanne Astrid, fordi hendes trommespil gik viralt, og folk blev ved med at sende ham links med hende.

Livet er langt - husk at holde fast i musikken

Jesper Binzer, forsanger i D-A-D

Han synes, der er en "ungdommelig lethed" over Johanne Astrid på trommerne og joker undervejs med, at Laust Sonne nu er blevet erstattet af det nye bandmedlem.

Jesper Binzer kommer samtidig med et råd til den unge trommeslager om, at hun ikke må lade sig forblænde af spotlyset. 

- Livet er langt - husk at holde fast i musikken. Musik er ikke noget, der foregår i fjernsynet. Det foregår i øvelokalet, siger han.

Selv synes Johanne Astrid, det var en stor oplevelse at spille med D-A-D, og hun kom hjem med en tourjakke i størrelse small og en håndfuld plektre. 

- Det var rigtig sjovt og rigtig fedt, siger hun efterfølgende og bemærker også: 

- Det var lige, som jeg havde forestillet mig.