Underholdning

Verdens mest berømte brudepige skal giftes i dag

Da prins William og hertuginde Kate blev gift for seks år siden, var der én særlig gæst som alle fik øje på - i dag skal gæsten selv giftes.

Lørdag bliver hertuginde Kates lillesøster, Pippa Middleton, gift - en begivenhed, der tiltrækker stor opmærksomhed i de britiske medier. Hun er nemlig blevet udråbt som verdens mest berømte brudepige i adskillige medier. 

Hvis du er i tvivl om, hvem Pippa Middleton helt præcist er, var du med stor garanti ikke en af de to milliarder mennesker, der sad klar foran fjernsynet den 29. april 2011. Det var dagen, hvor prins William og hertuginde Kate blev gift i Westminster Abbey, ved verdenshistoriens endnu mest sete bryllup. 

Figursyet kjole fik al opmærksomheden

Her var folk traditionen tro meget interesseret i øjeblikket, hvor Kate Middleton steg ud af bilen i sin brudekjole, men der var en anden kjole, der næsten tiltrak sig ligeså meget opmærksomhed, nemlig brudepigen Pippa Middletons.

Hertuginde Kates lillesøster Pippa havde taget en figursyet kjole på, der i høj grad fremhævede hendes kvindelige former, og Pippa Middleton og ikke mindst hendes bagdel blev et af de helt store samtaleemner ved brylluppet og mange år efter. 

Englands kommende konge skal være ringbærer

Lørdag skal den 33-årige blogger og festarrangør selv trække i brudekjolen, når hun skal giftes med finansmanden James Matthews i St. Mark’s Church i Englefield, Berkshire.

Pippa Middleton og James Matthews var kærester tilbage i 2012, men gik fra hinanden. De fandt dog sammen igen i 2015, og i sommeren 2016 gik den 40-årige finansmand på knæ og friede. 

Og selvom Pippa Middleton ikke er royal, har hendes optræden til brylluppet i 2011 betydet, at medierne planlægger en massiv dækning af hendes bryllup lørdag. 

Der vil også være en række royale personer på gæstelisten. Naturligvis vil prins William og hertuginde Kate være til stede, og deres ældste søn George vil være ringbærer, imens deres yngste datter Charlotte skal være brudepige. Det skriver det britiske magasin Hello Magazine.

Kate må ikke stjæle brudens opmærksomhed

Flere år efter prins William og hertuginde Kates bryllup valgte Pippa Middleton til sidst at kommentere den store opmærksomhed, som hun og ikke mindst hendes kjole siden har fået.

- Det var ekstremt uventet. Planen var, at kjolen skulle være helt uanselig og bare smelte sammen med slæbet. Men det var da smigrende, sagde hun i et interview med Today, hvor hun samtidig fortalte, at hun også synes, det var lidt pinligt.

Pippa skal dog ikke frygte, at storesøster Kate kommer til at overstråle hende som brudepige, Kate skal nemlig slet ikke være brudepige, forklarer royal ekspert Judy Wade til The Independent. 

- Kate ville overstråle sin søster, det ville være en svær situation for Pippa, siger hun. 

Foruden Prins William, hertuginde Kate og deres børn vil også prins Harry og hans kæreste Meghan Markle deltage. I alt kommer der omkring 300 gæster til festen.