Underholdning

Eurovision-vinder: - Jeg er glemt i morgen

Eurovision vinder, Salvador Sobral, kritiserer musikindustrien. Scanpix

Portugisiske Salvador Sobral forventer ikke den store forandring efter at have vundet Europas største musikkonkurrence.

Det var en stolt, omend beskeden, Salvador Sobral, der indtog stolen ved pressemødet efter Eurovisionfinalen natten til søndag. 

For når den portugisiske musiker atter vender næsen mod hjemlandet, vil hverdagen ikke se anderledes ud ifølge ham selv.

- Det har været sjovt, men lad os ikke glemme, at man vinder i dag, og i morgen er der ingen, der husker én. Jeg arbejder på mit andet album, og det vil jeg fortsat fokusere på, forklarede han til pressemødet.

- Folk får kastet sange i nakken

Sangen 'Amar Pelos Dios' var fra start en favorit blandt bookmakerne, men det er også en sang, der ifølge Sobral er ganske anerledes end det musik, der bliver lyttet til i dag.

Efter finalen gjorde han det klart, at han ønsker at skabe en forandring.

- Det ville være en stor glæde, hvis jeg kunne ændre musikken generelt og skabe indhold. Dette er en smuk sang, den har et følelsesmæssigt indhold, et lyrisk budskab. Ting som folk ikke er vant til at lytte til i dag, forklarede han.

- Folk lytter bare til radioen, hvor de får kastet sange i nakken, som de skal kunne lide, fordi de bliver spillet 16 gange om dagen, fortalte han yderligere.

Derfor var det også mere end blot en Eurovisionsejr for den 27-årige portugiser.

- Når en sang som denne kan vinde, er det klart en hyldest til mangfoldigheden, sagde han.

Salvador Sobral optrådte med vindersangen 'Amar Pelos Dios' sammen sin søster Luisa Sobral ved Eurovision Song Contest.

Et budskab om flygtninge

Det er ikke kun holdningen til musikken, som Salvador Sobral har delt ud af ved dette års Eurovision. Til pressekonferencen ved den første semifinale dukkede han op i en bluse med teksten ’S.O.S. refugees’ (Hjælp flygtninge, red). En bluse, som den Europæiske Broadcasting Union, EBU, efterfølgende forbød ham at iføre sig under finalen, da man mente, at den sendte et politisk budskab, hvilket sangkonkurrencen ikke ønsker at forbinde sig med.

Jeg mener, at det er det største problem, Europa har lige nu

Salvador Sobral om flygtningekrisen

Men ifølge Salvador Sobral var det ikke et politisk budskab, han forsøgte at sende.

- Jeg mener, at det er det største problem, Europa har lige nu, og jeg så det her (sangkonkurrencen, red) som en mulig platform. Men det var ikke et politisk budskab, konstaterede han natten til søndag.

Bookmakerne havde på forhånd spået, at Eurovision-finalen ville blive et trekantsdrama mellem Italien, Portugal og Bulgarien. Bulgarien med sangen 'Beautiful Mess', der blandt andre er skrevet af danske Alex Vargas, endte da også på en andenplads, hvor Italien måtte tage til takke med tredjepladsen. Danske Anja Nissen landede på en 20. plads.