Underholdning

Husker du ham? Episk saxofonist vender tilbage i Eurovision-finale

Til venstre: Sådan ser 'Epic Sax Guy' ud i dag - billedet til højre er sådan, mange sikkert husker ham. Scanpix

En mand og hans saxofon opnåede kultstatus, sidst han var i en Eurovision-finale. Nu er han tilbage.

Fyldt med selvtillid og svingende hofter har en bestemt saxofonist spillet sig ind i mange menneskers øregange, efter han blev kendt for sin optræden i Eurovision i 2010.

Saxofonisten fik dengang kælenavnet 'Epic Sax Guy' - og nu er han tilbage. 

Tilbage i 2010 optrådte han med sit band SunStroke Project i finalen af den store musikkonkurrence, hvor de repræsenterede Moldova.

Herefter dukkede der virale videoer og såkaldte 'memes' op på nettet med saxofonisten.

I denne YouTube-video, som er set over 26 millioner gange, er der 10 timers uafbrudt 'Epic Sax Guy', og en Facebookside, der er dedikeret til musikeren, har foreløbig over 50.000 likes.

Sådan så gruppens bidrag ud tilbage i 2010, hvor de optrådte med sangerinden Olia Tira: 

Dengang havnede trioen fra Moldova på plads 22 i Eurovision-finalen. 

Nu er de tilbage. Under finalen lørdag aften skal SunStroke Project igen dyste om sejren, når de optræder med sangen 'Hey Mamma', som foregår i et lignende festligt tema. 

Her kan du se en bid fra semifinalen:

Håber på mere succes

Manden bag saxofonen er den 32-årige Sergey Stepanov, og udover ham består gruppen af sangeren Sergei Yalovitsky og violinisten Anton Ragoza. 

DR.dk har opsnappet, at hovedpersonen selv er glad for sin betegnelse. Det afslørede han på et pressemøde i Ukraine i starten af maj i forbindelse med årets Eurovision:

- Jeg har ventet på det her spørgsmål, så mange tak. Vi er meget glade for, at vores land er kendt for de her 'memes', lød det fra Sergey Stepanov på pressemødet.

Her fortalte han også, at han håbede, at gruppen kunne fordoble deres succes, og at folk ville gentage de nye bevægelser. 

En del begejstrede fans lagde mærke til saxofonisten, da trioen optrådte i den første semifinale tirsdag: