Underholdning

'Matador' tilbage på skærmen i ny version: Her er detaljerne, du ikke har kunnet se før nu

Efter tre år under luppen hos Nordisk Film er der dukket nye detaljer op i tv-serien 'Matador'.

Når den velkendte titelmelodi til den mindst lige så velkendte serie i aften skyder endnu en genudsendelse af 'Matador' i gang, så er alt alligevel ikke, som det plejer. 

- Det er en meget flot restaurering, man kan jo se alt. Sminken var det første, jeg lagde mærke til. Jeg kunne pludselig se deres makeup, siger Lise Nørgaard, hovedforfatteren til den folkekære serie til TV 2.

I tre år har seriens 24 afsnit været under kærlig behandling hos er restaureringshold i Nordisk Film. 

Først er de gamle filmstriber blevet scannet ind digitalt, så materialet ikke risikerer at gå tabt. Herefter har holdet fjernet snavs, støv og ridser fra serien og gjort farverne mere klare, så nye detaljer er dukket op. 

- Nu kan du se, hvad der står på skiltene i baggrunden og læse med, når de læser avisen, siger Hans Vermeij, leder af restaurationsarbejdet til Ritzau. 

Afslører rynker, parykker og kulisser

Udover at afsløre teksten i Korsbæk Tidende, så afslører den nye version også detaljer om personerne og byen.

- Man kan pludselig se, at Lauras blussen, mens hun kæmper med stegen, er malet på, at Maudes hår altid har været og vil forblive en paryk, at Ghita Nørby altså ikke er 24 år, selvom Ingeborg er det, og at Damernes Magasins trappe nede under den små Daniels pusselanker ikke er af beton, men malet træ, skriver Jakob Steen Olsen, filmanmelder på Berlingske.

Forfatter ser med for første gang

Hovedforfatter Lise Nørgaard sidder klinet til skærmen i aften, når hendes mesterværk sendes for første gang efter et voldsomt ansigtsløft. 

Hun har set en bid af restaureringen, da holdet startede, men ikke det færdige resultat. 

- Jeg glæder mig til at se det første afsnit. Jeg sætter aldrig selv serien på, men jeg ser den altid, når den bliver genudsendt, og alle andre ser den, fortæller Lise Nørgaard, der også regner med at mange vil se med i denne omgang.