Deltagere i 'Toppen af poppen' 2017

Læs mere om deltagerne i 'Toppen af poppen' 2017. Sæson 7 byder både på unge og erfarne danske stjerner, som vil fortolke hinandens sange.

Aura, Karl William, Michael Falch, Caroline Henderson, Saybia-forsanger Søren Huss, Burhan G og Hush-sanger Dorte Gerlach dukker til efteråret 2017 op på tv-skærmen i 'Toppen af poppen', hvor de i år vil de fortolke hinandens sange i det fynske.

'Toppen af poppen' bliver nemlig i 2017 optaget i Kerteminde.

Herunder kan du lære de forskellige deltagere i sæson 7 af det populære TV 2-program lidt bedre at kende. 

Se 'Toppen af poppen' på TV 2 Play her

Karl William

Alder: 22 år

Den aarhusianske sanger Karl William står bag hits som 'Foruden at forgude', ' 'Placebo', 'Tale om noget', 'Alt er fint' og 'Blind igen', og hans musik beskrives som en blanding af elektropop og R'n'B.

Karl William har været en del af musikfælleskabet Hukaos, men det var EP'en 'Døende' fra 2014, der gav ham hitlistesucces. 

Den jyske sanger har blandt andet sagt ja til at være med i 'Toppen af poppen', fordi det vil give ham mulighed for at høre de andre kunstneres erfaringer - og samtidig snakke om perioder, han ikke selv har været en del af som musiker. 

- Nu når jeg er så ung, som jeg er, er det vildt rart at snakke med garvede kunstnere om musikbranchen og musiklivet. Og bare høre, hvordan de andre har oplevet det og oplever deres nutid og fremtid, fortæller han. 

I 2015 fik Karl William prisen 'P3 Talentet', og i 2016 modtog han 'P3 Prisen'.

Karl William har udgivet singlerne 'Foruden at forgude', ' 'Placebo', 'Tale om noget', 'Alt er fint' og 'Blind igen'.
Karl William har udgivet singlerne 'Foruden at forgude', ' 'Placebo', 'Tale om noget', 'Alt er fint' og 'Blind igen'. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Aura Dione

Alder: 32 år

Det er i år præcis ti år siden, at Aura Dione, debuterede med singlen 'Something From Nothing', og debutalbummet 'Columbine' dukkede op året efter. 

Den danske sangerinde, der også har færøske, spanske og franske rødder, har især toppet hitlisten i Tyskland, hvor hun solgte over 300.000 eksemplarer af singlen 'I Will Love You Monday' i 2009.

Sangen 'Geronimo' røg to år senere til tops i både Tyskland og Danmark. 

Den 32-årige sangerinde og sangskrivers borgerlige navn er Maria Louise Joensen, og hvis man kan huske at have set hende i andre tv-programmer, er det fordi, hun som 16-årig var med i den første sæson af musikprogrammet Popstars.

Aura Dione fortæller, at hun vil forsøge at skabe et personligt univers i sine versioner af de andres sange under 'Toppen af poppen'.  

- Jeg har lyst til at udfordre mig selv og prøve at fortolke de andre kunstneres sange, fortæller hun om grunden til, at hun sagde ja til at deltage. 

I maj udgav sangerinden sit tredje album 'Can't Steal the Music'.

Aura Dione står blandt andet bag singlerne 'Geronimo', 'Love Somebody' og 'Can't Steal the Music'.
Aura Dione står blandt andet bag singlerne 'Geronimo', 'Love Somebody' og 'Can't Steal the Music'. Foto: Camilla Rønde / Scanpix Denmark

Caroline Henderson

Alder: 55 år

Pop- og jazzsangerinden Caroline Henderson har udgivet flere soloalbum og været med i både film og forestillinger: Blandt andet stod hun i 2012 bag koncertteaterforestillingen ‘Jazz, Love & Henderson' på Østre Gasværk. 

Caroline Henderson er datter af den amerikanske jazz-musiker Rudy Henderson og den svenske mor, Gunilla. 

Hun er født i Stockholm og flyttede til Danmark i 1983.

Seks år senere slog Caroline Henderson musikalsk igennem herhjemme, da hun sammen med sangerinden Maria Bramsen dannede bandet RayDeeOhh. Gruppen står bag hits som 'Jeg vil la' lyset brænde', 'Mandags-stævnemøde' og 'Brændende læber", og RayDeeOhh eksisterede indtil 1991.  

Om motivationen til at være med i programmet, siger hun:

- Jeg synes, det kunne være en passende udfordring på nuværende tidspunkt i min karriere. Det bliver spændende forhåbentligt at få et lille indblik i de andres liv gennem musikken, siger hun.

Caroline Henderson har vundet otte Danish Music Awards, og hun er ridder af Dannebrog. 

Caroline Henderson står bag en række pop- og jazzalbum - i 2012 udgav hun singlen 'Se en stjerne'.
Caroline Henderson står bag en række pop- og jazzalbum - i 2012 udgav hun singlen 'Se en stjerne'. Foto: Torben Christensen / Scanpix Denmark

Søren Huss

Alder: 41 år

Sanger, sangskriver og musiker Søren Huss er bedst kendt som frontfigur i rockbandet Saybia, der blev dannet i Nyborg i 1993.

De bragede igennem ungdomsværelserne med hits som 'The Day After Tomorrow' og 'The Second You Sleep'.

Han har som solist udgivet to dansksprogede album og har et tredje på vej. I Søren Huss' solo-debutalbum 'Troen & Ingen' er omdrejningspunktet tabet af hans kæreste - og moren til deres fælles datter - som omkom i en tragisk højresvingsulykke tilbage i 2007. 

Søren Huss har taget tilløb til at være med i 'Toppen af poppen', men i år skulle det være, fortæller han:

- Jeg er et godt sted i min karriere, og jeg har hørt fra en masse kolleger, at det er en rigtig fin oplevelse.

Sangeren vandt prisen som 'Årets danske mandlige kunstner' ved Danish Music Awards i 2011.

Søren Huss er både forsanger i den danske rockgruppe Saybia og så har han udgivet to dansksprogede album som solist.
Søren Huss er både forsanger i den danske rockgruppe Saybia og så har han udgivet to dansksprogede album som solist. Foto: Torben Christensen / Scanpix Denmark

Burhan G

Alder: 34 år

Efter to engelsksprogede album, brød R'n'B-sangeren igennem i 2010 med det selvbetitlede album 'Burhan G', der indeholder sange på dansk.  

I 2011 hittede han med 'Jeg’ i live', der er en cover-version af Sanne Salomonsen og Thomas Helmigs hit fra 1989.

Burhan G har haft hele 13 top-10 singler på den danske hitliste. 

- Jeg glæder mig til at lære de andre lidt bedre at kende, høre deres historier og mærke deres fortællinger i musikken, siger den 34-årige sanger, der privat har sønnen Dallas med Sarah Zobel. 

Burhan G's fulde navn er Burhan Genç og han er opvokset i Brøndby Strand med sine tyrkisk-kurdiske forældre og en lillesøster. 

Burhan G er med i 'Toppen af poppen' - han står bag hits som 'Lucy' og 'Tættere på Himlen'.
Burhan G er med i 'Toppen af poppen' - han står bag hits som 'Lucy' og 'Tættere på Himlen'. Foto: Morten Stricker / Scanpix Denmark

Michael Falch

Alder: 60 år

Sangeren Michael Falch brød igennem i midt 70'erne, da han dannede rockbandet Malurt.

Senere gik han solo, og han er kendt for hits som 'Mød mig i mørket' og 'Superlove'. Han har udgivet adskillige albums op gennem 80'erne, 90'erne og 00'erne og har turneret både som soloartist og med Malurt. 

Danskerne kender ham dog ikke kun som sanger, men også fra filmlærredet og tv-skærmen, hvor han har spillet roller såsom Jan Boysen i 'Rejseholdet', Rikkes far i 'Tarzan Mamma Mia' og den navnløse journalist i hans gennembrudsfilm 'Mord i mørket', der indbragte ham en Bodilpris for bedste mandlige hovedrolle. 

Derudover er han også kendt som forfatter til de tre dagbogsbøger 'Helligdage', 'Hjemve' og 'Trækruter'. 

Selv om det har taget Michael Falch flere år at nå til at sige ja til at være med i 'Toppen af poppen' - han blev første gang spurgt i 2010 - så tror han, at det kommer til at blive en mindeværdig tur. 

- Jeg tror rent faktisk, at det kan blive skide spændende på et menneskeligt plan. Jeg tror, at det kommer til at kunne gøre noget ved mig, siger han. 

Privat bor han med sin kæreste nær Storebælt, og han har tre piger fra et tidligere ægteskab - blandt andet er sangerinden Mathilde Falch hans datter.

Michael Falch har efter flere år sagt ja til at være med i 'Toppen af poppen'.
Michael Falch har efter flere år sagt ja til at være med i 'Toppen af poppen'. Foto: Torben Christensen / Scanpix Denmark

Dorthe Gerlach

Alder: 37 år

Dorthe Gerlach udkom i 2015 med det dansksprogede album ’Natlys’, hvoraf singlen af samme navn kommer fra.

Hun er også kendt som sangerinde i duoen Hush, der har solgt over 100.000 albums i Danmark og turneret i ind- og udland i mere end 10 år.

- Jeg har seriøst ikke glædet mig så meget til en lejrskole siden 1. klasse, skriver hun på sin Facebookprofil.

Hun har selv fulgt med i 'Toppen af poppen' de foregående år. 

- Omdrejningspunktet i programmet er musikken, historierne bag og dét, der sker, når alle deler noget af sig selv. På den måde handler det om at stemme hinanden ind, ikke om at stemme hinanden ud, og det kan jeg godt lide, siger hun. 

Dorthe Gerlach er med i årets 'Toppen af poppen'.
Dorthe Gerlach er med i årets 'Toppen af poppen'. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Du kan se alle sæsoner af 'Toppen af poppen' på TV 2 Play lige her