Aura Dione afsløret som sidste deltager i årets 'Toppen af poppen'

Den syvende og sidste deltager i musikprogrammet er popsangerinden Aura Dione.

Den 32-årige sangerinde Aura Dione, hvis rigtige navn er Maria Louise Joensen, har sagt ja til at være med i den kommende sæson af 'Toppen af poppen'. 

Dermed er holdet for den kommende sæson af musikprogrammet komplet. 

- Jeg har lyst til at udfordre mig selv og prøve at fortolke de andre kunstneres sange, fortæller hun.

De andre deltagere i årets 'Toppen af poppen' er Michael Falch, Burhan G, Dorthe Gerlach, Caroline Henderson, Søren Huss og Karl William.

På onsdag mødes de alle i Kerteminde på Fyn, hvor optagelserne til programmet går i gang - her skal de hver især fortolke hinandens sange.

Aura Dione

Født den 21. januar 1985 i Roskilde og døbt Maria Louise Joensen.

Hendes mor har færøsk-franske rødder, og hendes far er dansk-spansk.

Rejste rundt i verden med forældrene som lille, og da hun var syv år, flyttede familien til Bornholm. I 1.g rejste hun til Australien, hvor hun boede hos lokale aboriginere.

Som 16-årig var hun med i den første sæson af talentprogrammet 'Popstars'.

Debuterede i 2008 med albummet 'Columbine', som også hittede stort i Tyskland. I 2011 udkom 'Before the Dinosaurs', og i maj 2017 udgav hun sit tredje album 'Can't Steal the Music'.

Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

Hit i Tyskland

Det er i år præcis ti år siden, at sangerinden debuterede med singlen 'Something From Nothing', og debutalbummet 'Columbine' dukkede op året efter. 

Aura har især toppet hitlisten i Tyskland, hvor hun solgte over 300.000 eksemplarer af singlen 'I Will Love You Monday' i 2009, mens sangen 'Geronimo' to år senere røg til tops i både Tyskland og Danmark. 

Aura Dione fortæller, at hun som forberedelse til 'Toppen af poppen' har brugt en del tid på at lære de andre kunstneres tekster og melodier og ellers forsøgt at skabe et personligt univers i sine fortolkninger. 

- Jeg håber, vi kommer til at tale om nogle spændende emner og spille musik fra morgen til aften. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre, lyder det fra popsangerinden. 

'Toppen af poppen' bliver sendt på TV 2 til efteråret.

Læs mere om Aura og de andre deltagere i 'Toppen af poppen' 2017 lige her