Hjem til gården

Facaden krakelerer: Sådan oplever de andre beboere Jacobs 'kampmode'

Militærmanden Jacob går i kampmode, da han bliver valgt som førstekæmper. De andre beboere mærker tydeligt karakterændringen.

Der er stor forskel på Jacob, der løser ugeopgaver og hygger med de andre beboere og så den Jacob, der kommer frem, når han går i såkaldt kampmode - hvor han har 100 procent fokus på at forberede sig til tvekampen.

Jacob forklarer det selv med, at han går fra at være i driftsmode til at være i kampmode. Han sætter fuldt fokus på at forberede sig på tvekampen og er derfor ikke lige så social, som han plejer at være.

- Nu må vi se, hvad der sker fremadrettet, lyder det fra Freja, efter hun valgte Jacob som førstekæmper. Men det kender Jacob i den grad svaret på: 

- Det er enkelt. Jeg går op og vinder, og så kommer jeg tilbage og piller dig ud.

Trine Cecilie Enevoldsen er en af de syv beboere, der stadig bor på gården og dermed er med i konkurrencen om de 500.000 kroner. Og hun oplevede også, at Jacob ændrede karakter, når han blev presset.

- Det var jo virkelig et skift, hvor han ændrede sig, fortæller hun efterfølgende til TV 2 og tilføjer, at hun godt kan forstå, Jacob gerne ville have Freja ud, men at det kom til at lyde en anelse bittert ved spisebordet.

I videoen øverst i artiklen kan du blandt andet se Jacobs kommentar til Frejas valg.

Facaden krakelerer

Kasper oplevede også, at Jacob ændrede karakter, efter Freja valgte ham som førstekæmper. I Kaspers øjne var det her, at Jacob for første gang var i fare for at ryge ud.

- Der havde da været snak om, at han skulle vælges, men det var jo først nu, at han rent faktisk blev valgt. Jeg tror, han har gået og følt sig ret sikker, fortæller Kasper til TV 2.

Indtil Frejas valg blev offentliggjort ved spisebordet, havde Jacob i Kaspers øjne udstrålet overskud og balance, men pludselig krakelerede facaden en smule.

- Han blev mere kort for hovedet, fordi han var så fokuseret på at få forberedt sig så godt som muligt til tvekampen.

Kasper fortæller desuden, at han før Jacobs ændring havde en oplevelse af, at Jacob kunne rumme meget, løse ugeopgaverne godt, have overblik over driften af gården og taktikken og samtidig være en social person.

Men efter Frejas valg var Jacob knap så social i både Kasper og Trines øjne.

- Han blev presset, og noget af det her image faldt til jorden - hvilket er helt forståeligt, siger Kasper.

Lukker støjen ude

TV 2 har også talt med Jacob om hele situationen, og han forklarer sin ændring med, at han ikke kan være social samtidig med at fokusere på konkurrencen.

Han sammenligner det med en golfspiller, der skal til at skyde. 

- Først lukker han de personer, der står lige omkring ham ude, så publikum, så kamerafolk og så støjen. Det er jo det, der ligger i at være fokuseret - at man lukker alt andet ude og kun tænker på en ting.

Jacob ved godt, at de andre beboere kan mærke, at han går i sit såkaldte kampmode og derfor trækker sig lidt.

- Jeg siger jo til dem stille og roligt, at nu vil jeg ikke være lige så involverende og social.

Åben krig

Jacob ser Frejas valg af ham som førstekæmper som en åben krigserklæring. Da han var storbonde i afsnit fire, hev han hende til siden og sagde, at hun var i risiko for at blive valgt som førstekæmper, fordi der var meget drama omkring hende.

Han opfordrede hende til at slippe noget af sin vrede, fordi hun samtidig var en af dem, der bidrog meget til driften af gården.

- Med hendes valg viste hun, at hun ikke tænker på samme måde som mig, og så er der jo åben krig.

Du kan se Hjem til gården hver mandag klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 PLAY. Og husk at give 'Hjem til gårdens' Facebook-side et like og få alle historierne og se eksklusive videoklip.

Afstemning

Hvilken beboer hepper du på?