Danmark har talent

Talent-vinderen Johanne Astrid satser på en trommekarriere

Den 10-årige vinder af 'Danmark har talent' vil bruge de næste to uger på at spille trommer i en musical. Drømmen er at få en trommeuddannelse.

- Det er sådan lidt surrealistisk. 

Sådan beskriver den 10-årige Johanne Astrid Poulsen følelsen af at vinde 'Danmark har talent' lørdag aften for sine evner med trommestikkerne.

Hun er siden blevet fejret til både en efterfest, en brunch med veninderne, og da hun søndag vendte hjem til Viborg, blev hun mødt af naboer med flag.

- Og så stillede jeg min pokal på værelset, fortæller hun. 

Mandag er det unge trommetalent på vej til Skive, hvor hun tilbringer de næste to uger med at spille trommer i musicalen 'En verden af liv'.

Derudover byder fremtiden blandt andet på byfester og optræden med musikskolens band.

- Og så må jeg ikke sige mere, siger Johanne Astrid hemmelighedsfuldt.

- Det ville være en drøm

Johanne Astrid begyndte at få tromme-undervisning, da hun var syv år, og hun drømmer om at spille på de store festivalscener over hele Danmark, men også at optræde med sværvægtere indenfor rockverdenen. 

- Det ville være en drøm at spille med D-A-D eller Dizzy Mizz Lizzy, fortæller den 10-årige pige, der også har Metallica på ønskelisten. 

De danske rockmusikere har da også fået øjnene op for Johanne Astrids evner - blandt andet har Dizzy Mizz Lizzy-forsangeren Tim Christensen og D-A-D-trommeslageren Laust Sonne kommenteret hendes musik:

Den 10-årige pige har planer om at bruge vinderpræmien fra 'Danmark har talent', som lyder på 250.000 kroner, på en trommeuddannelse, fortæller hun: 

- Men det er først, når jeg bliver lidt ældre.

Indtil da er Johanne Astrid blevet inviteret til optagelsesprøve på den lokale musikskoles talentlinje, og så vil hun gerne gå på musikalsk grundkursus (MGK) om et par år. 

Det skal lige synke ind

Også Johanne Astrids far synes, det er surrealistisk, at datteren har vundet talent-konkurrencen. 

- Det skal lige synke ind det hele. Vi har sagt til hinanden, at vi vil fejre det hen over ugen, fortæller Henrik Bo Poulsen.

Han fortæller samtidig, at han ikke mener, at opmærksomheden har været for overvældende for det unge trommetalent. 

- Hun ser kun fem-ti procent af det. Hun ser jo ikke andet end det, vi giver hende lov til at se. Så det er i små doser, fortæller han og tilføjer, at med sejren har Johanne Astrid nu fået bedre mulighed for at spille flere koncerter.

- Nu bliver det nok lettere for hende fremover at komme ud at spille lidt i stedet for at spille alene derhjemme, fortæller han. 

Gense finalen af 'Danmark har talent' på TV 2 PLAY.

. Video: Amalie Hebel Andersen