Danmark har talent

Ikonisk rockband hylder trommetalentet Johanne Astrid: - En spirende stjerne

Trommeslageren Johanne Astrid er vild med de danske rockmusikere - og de er vilde med hende.

 - Den spirende stjerne, Johanne Astrid, bag trommerne!

Sådan skriver den danske rockgruppe D-A-D i et opslag, som de har delt med deres over 70.000 fans på Facebook.

Johanne Astrid Poulsen vandt lørdag 'Danmark har talent' med en trommemedley af danske rocksange fra netop D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy og Kashmir.

Trommeslageren Laust Sonne fra D-A-D er desuden blandt hendes musikalske forbilleder.

Mandag vågnede hun til nyheden om, at bandet havde bidt mærke i hendes finaleoptræden. Og at Laust Sonne personligt havde sendt et bifaldende håndtegn (en emoji, red.) som kommentar, ligesom han også har delt videoen.

- Jeg ser meget op til Laust Sonne. Han er rigtig sej, og at han så har lagt videoen op med mig, det er helt vildt, siger Johanne Astrid til TV 2.

Trommeslageren og rockelskeren Johanne Astrid løb af sted med trofæet og præmien på 250.000 kroner i 'Danmark har talent 2017'. Video: Rikke Museth Janniche

Drømmer om at nå rockstjernerne

På scenen lørdag aften spillede hun med tre granvoksne rockmusikere, og det er da også en drøm for hende at spille med nogle af de tunge drenge i musikbranchen og på de store festivaler som Roskilde Festival og Skanderborg.

- Jeg kan ikke spille med Laust Sonne, for trommer er ikke sådan noget, man kan spille sammen, men det ville være en drøm at spille med D-A-D eller Dizzy Mizz Lizzy, siger Johanne Astrid, der også drømmer om at spille med Metallica. 

I 'Danmark har talent' har hun under andre optrædener overrasket konkurrencens dommere med sine musikvalg.

Først var det Rage Against The Machine-nummeret 'Killing in the Name' fra 1991, og i semifinalen spillede hun 'Whole Lotta Love' af Led Zeppelin, som udkom for næsten 50 år siden - i 1969.

Hun leger, når hun spiller

Musikerne i D-A-D er ikke de eneste professionelle, som har lagt mærke til hendes talent.

Også Dizzy Mizz Lizzy-forsangeren Tim Christensen har tidligere kommenteret på Johanne Astrids evner med trommestikkerne:

Ligesom trommeslageren Mark Falgren, der er bedre kendt som Lovestick, er imponeret over Johanne Astrid.

Han spiller selv trommer i bandet Lukas Graham.

- Det er befriende at se en pige med så stort et talent i en ellers ret drengedomineret trommeverden. Jeg har hørt hende spille et par gange, og hun har imponeret mig. Hun har en veludviklet teknik, som man sjældent ser i hendes alder.

- Det virker til, hun er blevet så god, fordi hun leger, når hun spiller. Jeg leger stadig, når jeg spiller trommer, og på mange måder kan jeg spejle mig i hende. Hvis hun fortsætter, kan hun blive den bedste, siger Mark Falgren.

Gense finalen af 'Danmark har talent' på TV 2 PLAY.