Danmark har talent

Stunt gik grueligt galt: Nu vil han gennemføre finalen med armen i gips

Rasta Mizizi Acrobats er klar til finalen af 'Danmark har talent' med ekstra mandskab og en arm i gips.

Armen har det stadig ikke godt, men Peter Justus Justus fra Rasta Mizizi Acrobats dukker alligevel op på scenen lørdag til finalen i 'Danmark har talent'.

Under deres semifinale kom akrobaten til skade, da han faldt midt i et spring. Albuen gik af led, og der er fortsat tvivl om, hvorvidt han har brug for en operation - lige nu er armen i gips.

Alligevel er han at finde under gruppens finalenummer lørdag aften. 

- Jeg startede sammen med min trup, så jeg har besluttet mig for at afslutte sammen med dem, fortæller 34-årige Peter Justus Justus.

Han har været med i Rasta Mizizi Acrobats siden 2008 og beskriver truppen som en familie.

Der tænkte jeg ikke på min arm

Det er første gang, han har prøvet at komme til skade som akrobat, og Peter Justus Justus havde især smerter i armen i ugen efter ulykken - men han har det bedre nu, fortæller han.  

- Jeg skulle lave en flikflak, og så gled jeg, og så prøvede jeg at tage fra med armen, og det er der, det gik galt, fortæller han.

Alligevel fortsatte han nummeret på scenen, selvom han tydeligvis var i smerter. 

Det var en surrealistisk semifinaleaften for Rasta Mizizi Acrobats, som fik flest seerstemmer på trods af skaden, og de røg direkte videre til finalen. Men på det tidspunkt var Peter Justus Justus på Bispebjerg Hospital. 

- Den dag jeg lå på sygehuset, havde jeg meget ondt i min arm. Men jeg var meget glad, da jeg fik at vide, at jeg var videre til finalen, så der tænkte jeg ikke på min arm mere, siger han. 

Lørdag aften gik Rasta Mizizi Acrobats videre til finalen af 'Danmark har talent'.

Showet er lavet meget om

Rasta Mizizi Acrobats har siden uheldet på scenen været nødt til at lave finalenummeret om, for det er ikke det samme, den 35-årige akrobat kan være med til: 

- Det var meningen, at han skulle lave nogle spring og være med i nogle pyramider, og det kan han selvfølgelig ikke, så vi har været nødt til at lave showet ret meget om, siger Beatrice Katuku, der er manager for Rasta Mizizi Acrobats. 

Hun fortæller, at det var et chok for aktrobattruppen, da Peter kom til skade, og at de til at begynde med var tøvende omkring, hvorvidt han skulle være med i finalenummeret. 

- Vi ville gerne have, at han passer så godt på sig selv som muligt. Men det er noget, han selv har ytret ønske om, og det har vi så accepteret, fortæller hun. 

Som forstærkning har truppen fået to mand ekstra med på scenen under deres finalenummer, hvor de nu vil være i alt otte akrobater. 

Se finalen af 'Danmark har talent' lørdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY. 

Rasta Mizizi Acrobats bliver otte mand til finalen i 'Danmark har talent'