Underholdning

Sarah Grünewalds frygt: - Puha, er det ondskabsfuldt nu?

Sarah Grünewald er for første gang vært på 'Comedy Fight Club Live' - men privat kan hun krumme tæer over meget dansk komik.

- Jeg har været skidebange for, at de ikke var sjove. Tænk nu, hvis de ikke får mig til at grine eller rammer mig humoristisk. Hvad fanden gør jeg så?

Tv-værten Sarah Grünewald har sat sig selv på noget af en prøve. Hun er den kommende vært på 'Comedy Fight Club Live', der kører over skærmen de næste otte mandage på TV 2 ZULU. 

Her vil seks udvalgte komikere dyste om at være sjovest og fange tv-seernes stemmer. 

Men Grünewald har svært ved at skjule i sin mimik, hvis der er noget, hun ikke finder morsomt, og det gør det nye job særligt risikofyldt.

Comedy Fight Club Live

Det er syv år siden, ZULU sidst sendte en række 'Comedy Fight Club'-komikere ud i verden. Flere af de gamle deltagere  - blandt andre Simon Talbot, Anders Stjernholm og Nikolaj Stokholm - vælger i år, hvilke emner de nye komikere skal skrive om. 

Som seer til showet kan du stemme på din yndlingskomiker, mens han eller hun optræder. Det er publikums stemmer, der afgør, hvor meget tid hver komiker har på scenen, når sæsonen når sin afslutning.

Programmet sendes på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY hver mandag fra kl. 21.15.

- Jeg er rimelig gennemsigtig, så man kan meget hurtigt se, om det er noget, jeg synes er sjovt eller ikke er sjovt, fortæller hun og forklarer, at når hun ikke skal spille en rolle, men 'bare være Sarah', så er hun som en åben bog. 

- Jeg vil jo gerne introducere dem fra et varmt og kærligt sted. Jeg har kun oplevet at arbejde med noget, som jeg brænder for. Derfor har det her også været et sats for mig at arbejde med seks komikere. Det er noget helt nyt, fortæller hun. 

Mere dårlig comedy end god

På trods af værtsrollen på comedyscenen, så mener Sarah Grünewald faktisk ikke, at dansk komik altid er lige godt.

Det er især skidt, hvis man går fra et show med en fornemmelse af, at det gik over stregen. 

- Det kan være ting, som er lidt for tragiske til, at man kan pille ved det - efter min mening - eller det kan handle om den tykke pige i træningscenteret, hvor man tænker "puha, er det ondskabsfuldt nu?"

- Jeg har set meget mere dårlig comedy, end jeg har set god comedy, efter min mening. Det er selvfølgelig en smagssag. Jeg synes, der er nogle komikere i Danmark, der råber lidt for meget, men så er der andre, der kan lide, de råber. Eller også kommer de med så mange grænsesøgende jokes, at man som publikum ikke får lov til at slappe af, fordi man hele tiden krummer tæer, siger hun. 

Selv foretrækker Sarah Grünewald, når komikere bruger humoren til at skabe en stemning og fortælle en historie. Her synes hun eksempelvis, at kollegaen Mick Øgendahl, som hun arbejdede sammen med i tv-serien 'Tomgang', brillierer som historiefortæller.

- Det skal gå op og ned: Jeg vil gerne have en historie med nogle jokes indimellem og så nå frem til en pointe, som er hamrende morsom, siger hun. 

Knoklet på materialet

I 'Comedy Fight Club Live' vil seks udvalgte deltagere over otte mandage kæmpe om at få seernes stemmer, og sammen med en kendt komiker behandler de hver gang et nyt emne, som de skal forberede deres optræden ud fra. 

Under forberedelserne til mandagens show har Sarah Grünewald fået indblik i processen omkring at skrive gode jokes, og hun har fået stor respekt for deltagerne: 

- Der er sindssygt mange aspekter i comedy. Det er timing, ordlyd, hvor du sætter dit punktum, og hvilke emner du tager op. Jeg er virkelig blevet overrasket over, hvor stort et stykke arbejde, det er, siger hun. 

Det har også dæmpet nerverne, at hun har lært komikergruppen at kende - og hun må faktisk tage en grinepause indimellem.

- Heldigvis er jeg blevet enormt overrasket, og jeg synes jo virkelig, at de er sjove. Om det så er fordi, jeg har lært dem at kende og er blevet farvet af, at jeg synes, at de simpelthen er så dejlige, eller om andre også synes, de er ligeså sjove, kommer an på en prøve, når showet er live på mandag. Men der bliver knoklet på materialet, og jeg er næsten sikker på, at vi har et godt show foran os.  

Se 'Comedy Fight Club Live' på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY hver mandag fra kl. 21.15 - første gang 3. april.

De seks komikere

 1. Ane Høgsberg

  Ane Høgsberg blev kåret som årets talent i 'ZULU Comedy Galla 2016' og er aktuel med podcasten 'Voksenvenner', som hun laver sammen med Jonatan Spang. Ane er desuden aktuel med sit eget one-woman-show med titlen 'Dårlig feminist'.

 2. Frederik Rosgaard

  Danmark kunne for første gang opleve Frederik Rosgaard som et af 'De Nye Håb' ved 'ZULU Comedy Galla 2013', og i 2016 var han nomineret til 'ZULU Comedy Gallas Talentpris'. Han har lige turneret med sit eget one-man-show 'Ældre end nogensinde før'.

 3. Søren Dürr

  Søren Dürr har mange års erfaring som comedy-forfatter på diverse tv-shows blandt andet 'Live fra Bremen' og 'ZULU Comedy Galla'. Med over ti års erfaring som komiker er han garant for komik i høj klasse, og han er ikke bange for at prikke til de tunge og hårde emner.

 4. Natasha Brock

  Natasha Brock har lavet stand up i snart fem år. Hun var i 2014 et af de nye håb til 'ZULU Comedy Galla'. Hun har på kort tid allerede optrådt på mange scener blandt andet Comedy Zoo i København. 

 5. Mikkel Klint Thorius

  Mikkel Klint Thorius er 24 år og opvokset på Amager. Har været forfatter på programmer som 'Nørgaards Netfix' og 'Giver det mening - ifølge Torben Chris'. Han endte i finalen i DM i stand-up 2013, og siden da har man set ham som vært for 'ZULU Comedy Galla - Rød Løber 2015'.

 6. Jakob Svendsen

  Jakob Svendsen er feltets ældste deltager, og med sine 36 år kan han prale af at have lavet to shows indtil videre med titlerne 'Kristen i Krise' og 'Næste(n)Kærlighed'. Jakob vandt desuden Danish Open i stand-up i 2010 og var nomineret til 'Årets Talent' ved 'ZULU Comedy Galla 2015'.