Frejas taktik har gjort hende upopulær: Her er hjernen bag planen

Freja står ved sit taktiske spil med oprejst pande, på trods af at de andre beboere er skuffede over hende.

Der er stor forskel på, hvordan beboerne i 'Hjem til gården' opfatter og tackler den individuelle konkurrence om 500.000 kroner, som er præmien i TV 2s realityprogram. Nogle kryber langs panelerne, mens andre brager ind i diskussioner eller bruger benhård taktik for at overleve på gården.

Mandag aften så vi i tredje afsnit af 'Hjem til gården' for første gang, at der er flere på gården, der begynder at tænke taktisk.

Her påvirker Freja storbonden Line til at vælge Annet som førstekæmper, fordi hun frygter selv at blive valgt. Det sker på trods af, at Annet er en af de personer, som Freja har det allerbedst med på gården.

Til gengæld vil Freja tilbyde Line en 'fredning' i ugen efter. Freja forventer nemlig, at Annet taber tvekampen, vælger hende som storbonde, og dermed kan Freja sikre, at Line ikke bliver valgt som førstekæmper den kommende uge.

Det tilbud er for godt til at sige nej til for Line, men hun får alligevel kolde fødder og afslører Frejas taktiske plan over for Annet i et brev, hvilket betyder, at Annet ikke vælger Freja som storbonde, som hun ellers havde regnet med.

Skåner Marcus

Tilbage på gården fortæller Freja de andre beboere, at hun spiller taktisk, fordi hun er med for at vinde. Heldigvis for Marcus nævner hun ikke noget om, at hele ideen faktisk opstod hos ham, og han dermed er hjernen bag planen.

- Jeg ville ikke have, at det skulle gå ud over Marcus. Han var så vellidt på gården, og alle kunne lide ham. Jeg syntes ikke, der var nogen grund til at ødelægge det, siger Freja til TV 2 og fortsætter:

- Jeg så jo også gerne, at han nåede langt, så ingen grund til at tage ham med i faldet.

Det taktiske spil ødelagde Annet og Frejas venskab. Video: Anne Brandbjerg

Og det er Marcus tilfreds med. Her forklarer han, hvordan setup'et blev til:

- Kasper og jeg talte meget omkring taktikken i det. Vi var ret overbeviste om, at Freja ville blive valgt som førstekæmper.

- Jeg får en god idé - nemlig at den eneste måde, Freja kan overleve på gården, og at mig og Kasper ikke vil blive sat i fare, er ved, at Line vælger Annet som førstekæmper.

Du kan også se Marcus forklare sin taktik i klippet øverst i artiklen.

'Bare et forslag'

Efter optagelserne er slut, kan Marcus godt se, at Freja endte med at stå ret meget alene med 'skraldet', men han fortæller også, at han i situationen havde mest fokus på ikke at blive draget ind i det.

- Det var jo bare et forslag.

- Jeg ser ikke mig selv som en super taktiker. Jeg er en fyr, der bare gerne vil hygge mig. Men jeg kunne rigtig godt lide Freja og så en mulighed for at bringe hende videre, hvilket også ville give mig bedre chancer.

'Hjem til gården' bliver sendt hver mandag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også følge med på TV 2 PLAY. Og husk at give 'Hjem til gårdens' Facebook-side et like og få alle historierne og se eksklusive videoklip.