Underholdning

Så vild er Tivolis nye forlystelse: - Det er virkelig en fed oplevelse

Den kendte forlystelse Dæmonen er blevet peppet op med VR-briller. TV 2s David Guldager tog en prøvetur.

Forestil dig, du sidder fastspændt i Tivolis kendte forlystelse Dæmonen. Med en topfart på 77 kilometer i timen udsættes du for tre loops, din krop presses gevaldigt ned i sædet, og du oplever et fald på 20 meter.

Hvis ikke dette var nok, er der gode nyheder på vej.

Tivoli forstærker nemlig oplevelsen med et virtuel reality-univers, hvor hver vovehals får fastspændt en VR-brille om sit hoved. Her vil klip med fyrværkeri, der eksploderer, og ildsprudlende drager og dæmoner fra den kinesiske mytologi følge hver passager under rutsjebaneturen.

TV 2 Tech-redaktør David Guldager tog en prøvetur for at teste en flig af den kommende VR-oplevelse, der har premiere den 6. april, hvor Tivoli endnu en gang åbner dørene.

- Jeg sidder i en krudttønde, der er ild, og jeg kan godt forestille mig, at det her kommer til at gå helt galt, siger han, lige inden afgangen for Dæmonen lyder.

Ved siden af David Guldager sidder Therkel Sand Therkelsen, der er VR-ekspert. Han forventer, at turen bliver endnu mere vild og en større virtuel oplevelse.

Se brudstykker af en smagsprøve på den kommende virtual reality-film i Dæmonen her:

Kun set toppen af VR-bjerget

Mens de to testpersoner sendes igennem en fyrværkerifabrik et sted i Kina og konfronteres med løvelignende uhyrer, dæmoner og drager, der er inspireret af den kinesiske mytologi, tager vi et nærmere kig på teknologien bag forlystelsen.

Begrebet 'Virtual Reality' opstod i 1980’erne, hvor det blev populært i science fiction-kulturen. I dag er VR-briller primært udviklet til spil og film. Brillen har indbyggede skærme, der kan vise digitalt indhold. Det betyder, at brugeren får en fordybende oplevelse i et lukket miljø, da alt, hvad du kan se, er digitalt indhold genereret af en computer.

- Vi har valgt at omfavne de nye digitale muligheder, da virtual reality-teknologien angiveligt vil revolutionere hele forlystelsesbranchen, siger Torben Plank, der er pressechef i Tivoli.

- Vi tror, at gæsterne kun har set toppen af VR-bjerget. De kommende år bliver VR stort.

Det er virkelig en fed oplevelse.

Therkel Sand Therkelsen, VR-ekspert

Tilbage i Dæmonen sidder David Guldager og Therkel Sand Therkelsen begge med et bredt smil.

- Det er virkelig anderledes og lidt ubehageligt, at man ikke ved, hvor man bevæger sig hen. Men det er virkelig en fed oplevelse. Man får helt lyst til at prøve den igen, siger VR-eksperten.

- Det er en sjov oplevelse i hvert fald. Det er der ingen tvivl om, tilføjer David Guldager.

Virtual reality er fremtiden

Når det kommer til kvaliteten af virtual reality, er Therkel Sand Therkelsen begejstret.

- Det var en rigtig høj kvalitet og en rigtig indlevende oplevelse. Jeg blev i hvert fald meget påvirket, siger han og tilføjer, at brillerne sad godt fast.

- Du kan dog ikke navigere 180 grader, men det var meget behageligt.

Therkel Sand Therkelsen er ikke i tvivl om, at virtual reality bliver en del af fremtiden i underholdningsindustrien.

- Jeg tror helt sikkert, at det her kan være med til at give folk en VR-oplevelse, hvis man ikke har det derhjemme. Det kommer til at løfte det, og folk får appetit på mere.

Dæmonen i Tivoli bliver den første rutsjebane i Skandinavien, hvor gæster udover sug i maven også får en virtual reality-oplevelse i forbindelse med turen.