Danmark har talent

Så er det sidste chance: De skal kæmpe om Talent-finalepladserne

Disse syv talenter kan du se i 'Danmark har talent's femte og sidste semifinale.

På lørdag sætter 'Danmark har talent' endegyldigt punktum for semifinalerne, når den sidste af slagsen bliver sendt live.

Dermed er weekendens show sidste chance for at sikre sig en plads i finalen for de mange talenter - og det bliver en benhård konkurrence blandt de syv semifinalister, som alle har gjort stort indtryk på dommerne.

De to, som seerne stemmer videre, skal allerede om en uge stå klar med et nyt nummer i finalen.

Her skal de møde rapperen Elias, danserne High 5, "tankelæseren" Mads Fencker, entertainerne Rica og Tudihulahop-artisten Rookie, tricking-gruppen True Tricks og listen nyeste tilkommere: Akrobaterne Rasta Mizizi Acrobats og danserne MY.

Læs om de syv talenter, som skal stå på scenen lørdag:

1. Trommeslageren Johanne Astrid

10-årige Johanne Astrid har en meget moden musiksmag.  

Dommernes ansigtsudtryk ændrede sig da også betydeligt, da den lille pige satte sig bag et stort trommesæt og pludselig begyndte at spille "Killing in the name" med Rage Against the Machine - et hardcore rock-nummer fra år 1991. 

- Hvor er det bare totalt sejt, mand, udbrød dommer Jarl Friis-Mikkelsen undervejs og blev så overvældet, at han fældede en lille tåre.

De havde ganske enkelt ikke set det komme.

Se Johanne Astrids audition i videoen her: 

En lille pige og et stort sæt trommer. Det lyder måske som en svær opgave, men ikke for Johanne Astrid Poulsen.

Johanne Astrids evner er lige dele talent og benhård træning, for hun øver sig næsten hver dag på sine trommer - og har skruet ekstra op for træningen op til semifinalen. 

Her skal hun igen spille en rock-klassiker, som hun dog vil vente med at røbe. Det eneste, hun kan løfte sløret for, er, at det bliver med et af hendes yndlingsbands, Led Zeppelin.   

2. Breakdancerne Villain State of Mind

- Jeg er så glad for, at I er med i det her program. Det er fuldstændig sindssygt. I har publikum, I har os, udbryder dommer Nabiha, da Villain State of Mind har fået fodfæste igen efter to minutters intensiv dans på scenen. 

- Vi kan jo ikke leve uden jer, slutter hun sin kommentar. 

Humøret og energien var i top, da Villain State of Mind første gang optrådte i 'Danmark har talent' - se dem her:

De tre gutter fra ?Villain State of Mind? danser og viser deres power moves.

Med stor kropskontrol og brede smil danser Rico, Bobby og Emilio en sammensmeltning af breakdance og electric boogie. De har alle tre danset i en stor del af deres liv og har danset sammen siden 2011 - og det kan ses ifølge de fire dommere:

- I er cremen, drengene. Den er ikke længere, siger dommer Cecilie Lassen. 

Til deres semifinale vil de endnu engang skære ind til benet. Nummeret skal udelukkende vise, hvad kroppen er i stand til i dans.

3. Lys-kunstnerne Novanoid

Publikum og dommere fik sig noget af en overraskelse, da lyset pludselig blev slukket i hele Folketeatret under auditions til 'Danmark har talent'. Fra den kulsorte scene kom der en selvlysende figur frem, og med lyset som eneste hjælpemiddel udspillede der sig en lille teaterforestilling.

Da lyset blev tændt igen stod fire personer på scenen: Medlemmerne af Novanoid.

Med deres sorte dragter får de ting til at ske, som ellers kun kan frembringes med special effects. Med flouriserende maling bestemmer de nemlig, hvad der bliver vist frem i mørket - og hvad, som forbliver i det uvisse.

Se de analoge special effects, som Novanoid frembragte til deres audition i videoen her:

Gruppen NOVANOID optræder i mørke med UV-lys. Selv når lyset tændes, vil de ikke afsløre sig selv.

Dommerne havde aldrig set noget lignende og var positivt overraskede. Det var også den reaktion, gruppen håbede at frembringe ved at vise noget fuldstændig originalt.

Lørdag aften har de lidt længere tid at gøre godt med end til deres audition, og derfor vil de vise et helt eventyr for publikum. 

Som en del af deres kunstneriske identitet har de valgt at være anonyme.  

4. Danserne HotBeautyStuff

Det høje energiniveau var ikke til at tage fejl af, da HotBeautyStuff dansede deres hiphop-koreografi i 'Danmark har talent'. 

De to piger, Julie og Sofia, er vant til at være i rampelyset - eller i hvert fald rampelyset fra deres loftlampe derhjemme - de har nemlig en meget populær Youtube-kanal, hvor over 75.000 abonnerer på deres videoer. Her fortæller de om alt fra deres dans, giver råd til makeup og pigelivet generelt. 

- Jeg vil lige ind og tjekke jeres Youtube-kanal, for man kan ikke skrue ned for jeres udstråling, kommenterer dommer Jarl Friis-Mikkelsen da også, efter deres optræden.

Se pigerne fra HotBeautyStuff danse i videoen herunder:

Julie og Sofia på 16 og 17 år fremviser deres danseshow.

De to piger er genboer og deres semifinalenummer kommer til at give et lille indblik i deres veninde-liv.

5. Sangerinden Ditte Bissenbacker

Ditte Bissenbackers fortolkning af Adele-nummeret "One and only" gjorde nærmest dommerne mundlamme. 

De vigtigste ord, fik de dog sagt højt og tydeligt frem: "JA", råbte de i kor og sendte dermed Ditte videre i konkurrencen.

Hun spiller både klaver og synger med stor indlevelse og vil i semifinalen vise endnu flere facetter af sin store stemme. 

Ditte Bissenbacker fremviste sin version af Adeles nummer "" i sin audition:

Sangeren og pianisten Ditte imponerer dommerne med sit Adele-cover.

6. Kor-sangerne Bimserne

To uger. Så lang tid gik der fra 12 piger fra Brønshøj første gang øvede deres optræden til de fandt ud af, at de skulle være med i 'Danmark har talent'. 

De 12- og 13-årige piger optræder med korsang, som er krydret med klap - og ikke hvilken som helst klap: De klapper med hinanden, i takt til musikken og som en indkorporeret del af deres show, så det hele går op i en større enhed.

- Paddy-cake, svarer en af pigerne, da dommerne spørger, hvad de skal optræde med. 

- Så klappe-kage?, spørger dommer Nabiha opklarende.

I en kombination af klap og kor-sang vandt Bimserne dommerne over - se deres optræden her: 

Pigegruppen Bimserne optræder i første program med et paddy cake-cover af Adeles 'Send My Love'.

Da Bimserne blev udvalgt til semifinalen sagde dansedommer Cecilie Lassen, at hun håbede, at de ville lave en skarpere koreografi på deres nummer.

Den kritik har de taget til sig de sidste mange måneder, og lørdag vil de bevæge sig langt mere på scenen, så de kan vise, hvor langt de har ført deres talent siden auditions.   

7. Can can-danserne Foxy Ladies

De syv kvinder fra Foxy Ladies gik lige i hjerterne på de to 'Danmark har talent'-værter Christopher Læssøe og Felix Smith, der gav dem en billet til semifinalen, da de trykkede på deres guldknap.

De syv kvinder drømmer sig tilbage til en tid, som var engang. Hvor kvinder virkelig spillede på deres kvindelighed og udfoldede det gennem dans. 

Danserne overraskede alle, da de kom farende ud fra bagenden af lokalet i deres struttende skørter og hvin som ægte can can-dansere.  

Alle kvinderne har danseerfaring, men fra mange forskellige typer dans, så den showdans, de viser i 'Danmark har talent' er en fælles passion, som de har fundet sammen omkring.

Det strømmede ned med guld-konfetti over Foxy Ladies, da de fik guldknappen af 'Danmark har talent'-værterne:   

Se Foxy Ladies dans og gennemførte kostumer i videoen her:

Gruppen af can can-dansere fra Odense viser deres talent.