Hjem til gården

Et hestebid var tæt på at koste Reci hendes venstre arm

Den 52-årige ’Hjem til gården’-beboer var bare ti minutter fra at få amputeret sin arm.

Reci Højop-Bech måtte forlade gården efter to uger, da hun tabte en styrke-tvekamp til den 16 år yngre Søren, der havde haft det privilegie, at han måtte vælge, hvad de skulle dyste i.

I tvekampen var det tydeligt, at Reci havde store problemer med smerter i især sin venstre arm. Her får du forklaringen på, hvad der er sket, og hvorfor hun har store ar på underarmen.

På grund af manglende blodtilførsel til Recis venstre arm, virker den store muskel i underarmen næsten ikke. Det kaldes Kompartmentsyndrom.

Syndromet ser man også tit hos trafikofre, som har siddet fastklemt med en legemsdel. Reci har ikke været ude for en trafikulykke. Blodtilførslen til hendes arm blev bremset af et hestebid.

- Min arm lignede en strandvaskers arm.

Reci

I 2008 bed en hest hende i armen, og den læge, hun i første omgang blev tilset af, havde ikke i tankerne, at hun var i fare for at få Kompartmensyndrom.

Hesten havde nemlig bidt, så der ikke var kommet blod ud til hendes muskler.

Reci blev sendt hjem med smertestillende medicin, men da hun vågnede næste morgen, var det kun blevet endnu værre.

- Min arm lignede en strandvaskers arm.

Frygtede amputering

Reci skyndte sig derfor på hospitalet, hvor en overlæge heldigvis fik set på hendes arm.

- Han sagde, at var jeg kommet bare ti minutter senere, var de formentlig blevet nødt til at amputere min arm.

I 14 dage lå Reci og vidste ikke, om hendes arm kunne reddes.

Må tage smertestillende medicin

Men det er ikke kun den venstre arm, der er problemer med. I højre arm har Reci slidgigt, og så er hun blevet opereret i den, fordi hun har været faldet ned på armen, så både scener og muskelhæftninger har været revet over.

- Jeg fungerer i hverdagen, men der er mange ting, jeg ikke kan gøre, siger hun og fortsætter:

- Til gengæld siger jeg heller ikke til nogen, hvor ondt jeg har. På gården havde jeg en masse medicin med, som jeg tog.

'Hjem til gården' bliver sendt hver mandag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også følge med på TV 2 PLAY. Og husk at give 'Hjem til gårdens' Facebook-side et like og få alle historierne og se eksklusive videoklip.