Burde man holde 'stemmens første sygedag'? - Det lyder som en fuld dame

Huxi Bach og Anders Breinholt spekulerer i 'Natholdet', om folk i medierne burde tage en fridag, når hæsheden sætter ind.

Der er ikke meget at stille op, nĂĄr stemmebĂĄndet driller. 

Radiovært og satiriker Huxi Bach oplevede det under et show i Ribe sidste ĂĄr, hvor han skulle optræde to aftener i træk under sin turnĂ©. Efter det første show sagde stemmen fra. 

- Det var over til den lokale læge, som sagde "det er noget rigtig skrallerværk", fortæller han i 'Natholdet'. 

- Han gav mig alt, hvad han havde. Det var binyrebarkhormon og et skud i røven, men det hjalp ikke, lyder det fra Huxi Bach, som derfor mĂĄtte aflyse showet. 

Skulle man have aflyst?

I 'Natholdet' diskuterer han med Anders Breinholt, hvorvidt andre med lignende problemer burde have gjort det samme - altsĂĄ aflyst deres tv- eller radioaftale.  

I tre specifikke eksempler skranter stemmerne for LO-formand Lizette Risgaard, tv-vært Heidi Frederikke og tidligere folketingsmedlem Helle Degn (S).

- Jeg prøver at økonomisere med min stemme i dag. Den er ikke sĂĄ god, siger Heidi Frederikke Sigdal med en skrøbelig stemme i 'Go' morgen Danmark'. 

- SĂĄ skulle man nok bare have aflyst, mener Anders Breinholt.

Lyder som en fuld dame

Lizette Risgaards stemme er rusten i et tv-klip, men hun er undskyldt, synes 'Natholdet'-værten:

- Hun har siddet og forhandlet hele natten, siger han og foreslĂĄr, at det kunne hedde 'stemmens første sygedag'. 

I et klip fra sidste ĂĄr er den tidligere politiker Helle Degn ramt pĂĄ stemmen, og det gør det ikke bedre, at hun medvirker i radioen, hvor stemmen er et vigtigt instrument.

- Det lyder som en fuld dame, der har ringet ind. Det er jo frygteligt, siger Huxi Bach, som samtidig skynder sig at sige: 

- Og det er det ikke, vil jeg godt lige sige. Helle Degn er en meget ordentlig dame.

Se klippet med de tre eksempler øverst pĂĄ siden. Herunder fortæller Huxi Bach om det 'skrallerværk' af en stemme, han engang oplevede. 

Her fortæller Huxi om dengang stemmen drillede.

'Natholdet' sendes mandag til torsdag klokken 22.45 pĂĄ TV 2 - eller se det pĂĄ TV 2 PLAY.