Danmark har talent

Tobias TKB's sang gør op med 'haters': - Det giver mig vinger

Den unge sanger og rapper appellerer til, at man ikke skal lade sig gå på af den modstand, man som musiker kan opleve.

- I tror, I kan få mig ned, jeg vender det til kærlighed, synger 13-årige Tobias TKB i aftenens 'Danmark har talent'.

Den unge sanger har selv oplevet, hvilke negative konsekvenser det kan have, når man stikker næsen frem med sin musik, som han har gjort i 'Danmark har talent'. Det er nemlig ikke alle, som tager godt imod hans musik.   

- Jeg vil fortælle, at man skal være ligeglad med de mange grimme ting, som folk kan sige om ens musik. Jeg vil hellere se bort fra det og lytte til dem, som vil mig det godt. Det er det, min sang handler om, siger den 13-årige dreng. 

Derfor har han dedikeret sin sang "Tiden flyver" til dem, som kommer med negative kommentarer - og alle de kunstnere, der får kommentarerne. 

Der findes "haters"

Det er ham selv, der har fundet på temaet i sangen. Det sker ifølge Tobias ofte, at vildt fremmede personer kritiserer hans musik på sociale medier - de såkaldte "haters".

Her kan du se Tobias TKB's optræden til audition:  

Tobias rapper sig videre i programmet.

I stedet for at lade sig gå på af de negative beskeder, så prøver han at bruge det konstruktivt:

- Som jeg siger i min sang, så giver det mig vinger. Når de siger, at jeg er dårlig, så bliver jeg egentlig ikke vred eller ked af det. Så spørger jeg dem, hvad der er dårligt. Og så er det jo sjældent, at de svarer, siger han.

- Så jeg har stadig modet til at fyre den maks af, tilføjer han.

Hans sang i semifinalen er blevet til med hjælp fra to producere. De har lagt beat på, finpudset teksten og gjort sangen til det færdige show, han viste frem på scenen.

Startede på 'Danmark har talent'-scenen

Første gang han fik smag for musikken var i også i 'Danmark har talent'. Tilbage i 2016 deltog han i talent-konkurrencen med et nummer af den danske sanger Ankerstjerne. 

- Jeg elsker at lave musik, og jeg elsker at komme ud med mine følelser gennem teksterne - så kan folk høre, hvad jeg har på hjertet, siger Tobias TKB.

Rapperen er hans store idol og han lader sig meget inspirere af hans tekster. 

Siden sin første optræden har han arbejdet videre med musikken og viser det nu på sin Youtube-kanal. Han håber, at han kan nå endnu længere ud med sin deltagelse i 'Danmark har talent':  

- Min sang handler også om, at når man har en chance, så skal man gribe den, for det er ikke sikkert den kommer tilbage, siger han.