Danmark har talent

Voices in Modern fortæller: Derfor betyder pølse-sangen så meget for os

Voices in Modern gik ikke videre i 'Danmark har talent', men havde en vigtig historie med deres nummer.

- En pølse skal serveres med føl'se. 

Sådan lød det syngende budskab fra de otte mænd fra koret Voices in Modern i 'Danmark har talent'.

Til deres optræden i semifinalen forsøgte de at få smilene frem hos dommerne og publikum med sangen "Pølsesnak".

Det gjorde særligt indtryk, at den 77-årige tenor Jørgen Bjørno hele nummeret igennem viste de forskellige pølser frem, som de sang om. Til sidste svingede han en snor af cocktail-pølser igennem luften i takt til musikken, mens de mange dybe mandestemmer sang med på melodien.  

De otte sangere har lagt ekstra meget energi i nummeret, fordi de har en helt særlig plads i deres hjerter: Det er en hyldest til deres store idoler, komponister og entertainerne Svend Asmussen og Ulrik Neumann, som står bag den originale sang. 

Svend Asmussen døde den 7. februar i år - få uger før sin 101 års fødselsdag.

Gik ikke videre, men fik budskabet ud

Desværre faldt Voices in Moderns nummer ikke helt i god jord hos dommerne. 

Dommer Nabiha trykkede undervejs på den røde buzzer, som tilkendegiver, at hun har hørt nok.

- I er simpelthen så søde. Men jeg ved ikke, hvad der skete, grinte hun efterfølgende.

- Jeg forstod det bare ikke. Jeg kan så godt lide jer, men det var virkelig underligt det her, slutter hun. 

Seernes stemmer var da heller ikke nok til, at de otte mænd gik videre til konkurrencens finale. 

Herregruppen Voices In Modern fik hård kritik med på vejen af dommerne i semifinalen.

En sang med en historie

Sangen stammer oprindeligt fra filmen 'Ballade på Bullerborg' fra 1959. Den har - som mændene beskriver det - en ”moden alder” ligesom dem selv.

I filmen er Svend Asmussen og Ulrik Neumann to lystige musikanter, som charmerer sig gennem tilværelsen.

Ifølge Voices in Modern er det netop humoren, som gør dem til nogle af de største danske kunstnere i deres øjne – og det er den samme humor, som koret gerne vil udstråle.   

- Du kan også se det på nyere entertainere som Ørkenens Sønner og Linje 3. De er pissegode til at synge, men det, der gør dem særlige, er deres humor og den måde de får det ind i musikken, siger Erik Myrhøj, som også er tenor i koret.

- Vi er meget inspireret af dem. Vi vil også gerne have fat i folk, så de kan mærke os og vi kan mærke, at de har det fedt, tilføjer han.

Den originale "Pølsesnak" fra 1959 kan ses i videoen her:

Holder dem unge

Voices in Modern har en gennemsnitalder på 71 år og koret har eksisteret de sidste 10 år. Udover det gode grin, så har deres korsang også en sundhedsmæssig effekt.

- Det udvikler endorfiner, når man synger sammen i et kor. Man bliver simpelthen glad i låget af det, siger Richard Bjørno, som er korets 79-årige korleder. 

Her er Voices in Moderns audition:

Gruppen af åndsfriske herrer tryllebinder Peter Frødin.

De tror på, at det holder dem unge at synge og grine sammen, så andre ældre, der ser dem på skærmen, må meget gerne tage ved lære.

- Tænk bare på Svend Asmussen, han blev 100 år gammel. Det siger da noget om, hvor meget det betyder for livsgnisten, siger Jørgen Bjørno.

- Vi håber, at vi danner præcedens, så endnu flere ældre vil gå ud og finde sig et kor. Man bliver ganske enkelt glad i låget, stemmer Richard Bjørno i.  

Alle otte har haft musikken inde på livet det meste af deres liv, og de har ligesom Svend Asmussen tænkt sig at blive ved længe endnu. 

Blev drillet på Zulu

De otte mænds smittende humør kom allerede frem til deres audition i ’Danmark har talent’. Her kom det frem, at de langt fra var blege for en joke.

Tenoren Erik Myrhøj fik nemlig sagt noget, som TV 2 Zulu i den grad bed mærke i 

- Vi samles en gang om ugen, hvor der er morskab og sang. Og hvor vi får en lille en til næsen, siger han i forinterviewet, mens hans gestikulerer, at han mener en lille sjus.

Det tolkede tv-kanalen, og i en video, som blev lagt på Facebook kom de otte korsangeres optræden med sangen Harbourlight lavet om til ”Cokaina” af gruppen MellemFingaMuzik og rapperen Gilli.

Se klippet fra Zulus Faceook-side her.  

Kort sagt handler den om, at sniffe kokain – altså langt fra den uskyldige sang, de otte mænd optrådte med.

- Det var simpelthen så sjovt. Dagen efter havde vi alle sammen solbriller på, da vi steg ud af bilen, siger Erik Myrhøj.