Det så du ikke på tv: Måtte save i kulissen for at afgøre drama

TV 2-redaktør Thomas Strøbech svarer her på, hvorfor man var nødt til at tage Søren og Navids tvekamp om i 'Hjem til gården'.

Selv om 21-årige Navid fra Brøndby Strand aldrig havde stået med en sav i hånden før, gav han den 15 år ældre Søren kamp til stregen.

I TV 2's nye realityprogram 'Hjem til gården' mødtes de to mandlige beboere mandag aften i en tvekamp, hvor det handlede om at save hinanden ned fra tre træbjælker.

Den, der først ramte jorden, tabte. Men mod alt forventning endte det med, at Søren og Navid savede hinanden ned på præcis samme tid. Faktisk ramte de jorden med henholdsvis foden og numsen på samme tid.

Øverst i klippet kan du se, hvordan det så ud.

Det betød, at optagelserne og dermed konkurrencen stoppede i en time, hvor produktionen igen og igen afspillede faldet for at se, hvem der ramte først.

- På settet virkede det umuligt at afgøre, hvem der ramte jorden først. Fra nogle kameravinkler lignede det den ene, fra andre den anden, og halmet på gulvet hjalp heller ikke ligefrem til et tydeligere billede, siger TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

Derfor besluttede han, at tvekampen skulle tages om - dog kun med en bjælke.

- Vi har ikke måleudstyr med olympisk nøjagtighed med på en sådan produktion, og når vi gennemgik billederne frame by frame, var det ikke tydeligt nok, hvem der rent faktisk vandt. Derfor valgte vi, at det var mest fair for begge deltagere, da der potentielt var en halv million på spil, at lave en decideret omkamp, siger han.

Måtte save i settet

Men da optagelserne foregår ude i naturen var der ikke lige to ekstra bjælker, og produktionen var derfor nødsaget til at save noget af scenografien ned.

- Fordi det var første tvekamp, var vi presset på tid og løb tør for materialer, men en fra produktionen opdagede heldigvis, at noget af scenografien på kamppladsen faktisk bestod af samme type bjælker, fortæller Thomas Richardt Strøbech og fortsætter:

- Så holdet måtte simpelthen i gang med motorsaven og fælde noget af settet, før konkurrencen kunne fortsætte og blive afgjort.

Og kampen blev afgjort. Navid tabte omkampen og måtte forlade 'Hjem til gården'.

Afgørende magt

Inden han drog tilbage til Brøndby Strand, havde han dog en sidste opgave. Den beboer, der hver uge skal forlade gården, får nemlig en magt. Han eller hun skal vælge næste uges storbonde, som får en afgørende magt.

Udover at have ansvar for, at ugeopgaverne bliver løst, skal storbonden nemlig også vælge en førstekæmper.

Hvis du vil læse Navids brev og se, hvem han vælger som næste uges storbonde, så klik på linket herunder.

Herunder kan du se, hvilke beboere der stadig bor på gården.

Her er Hjem til gårdens beboere

Disse 14 personer skal samarbejde om at løse ugeopgaver og få gården op at køre - dog kun med redskaber fra starten af 1900-tallet.

Jacob

Jacob

Jacob Grum-Schwensen er 49 år og bor i Farum med sine børn. Jacob er management consultant og har desuden haft en karriere inden for millitæret. Jacob er uddannet reserveofficer, og ledelse har altid været en stor del af ham og hans liv.

Jacob glæder sig til at prøve det praktiske liv på gården, hvor han er nødt til at forholde sig til naturen, sig selv og sine omgivelser.

Da Jacob var yngre var han et konkurrencemenneske, hvor det udelukkende handlede om at vinde, men i dag betyder det mindre og mindre.

- Jeg er ikke længere ked af at tabe.

Jacob kan stadig godt lide at konkurrere med sig selv. Blandt andet har han de seneste to år tabt sig tyve kilo. 

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Johanna

Johanna

Johanna Bobek er 28, single og uddannet tømrer. Hun bor på Frederiksberg i København, men er vokset op på en gård med et fritidslandbrug. Her hjalp hun til med de daglige gøremål og med at bygge stald og reparere loft og tag.

Johanna føler sig bedre tilpas på landet med naturen og dyr omkring sig og har en drøm om at flytte ud på en gård og have sit eget fritidslandbrug.

Hvis Johanna vinder Hjem til gården og de 500.000 kroner, vil hun købe en gård, som er et håndværkertilbud og sætte det i stand.

Johanna bryder sig ikke om konflikter, der ikke bliver taget hånd om i opløbet, og som udvikler sig til skænderier. 

- Jeg kan mærke, at når andre har konflikter, så går det mig på, og jeg trækker mig lidt tilbage.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Kasper

Kasper

Kasper Jørgensen er 30 år - faktisk fylder han 30, mens han bor på gården. Han er studerende og bor i Horsens sammen med sin kæreste. De lever et spartansk liv og bor i en kolonihave, hvor der blandt andet ikke er rindende vand i huset om vinteren.

Han er vild med det simple liv, som Hjem til gården kan tilbyde, hvor han selv kan få lov til at bestemme tempoet. Og så er han vild med fysisk arbejde, hvor man har mulighed for at skabe og bygge ting selv.

Han har en drøm om at købe et nedlagt landbrug og være delvist selvforsynende.

Kasper bryder sig ikke om bedrevidende og uærlige mennesker:

- Når folk er uærlige og foregiver at være en anden, end de er, så tager det alt for lang tid at finde ud af, hvem de er, og så ender man med at blive skuffet.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Line

Line

Line Daniel er 25 år og bor i Thy. Line er single og er i øjeblikket igang med at tage adgangsgivende fag til pædagogstudiet, som hun har planer om at søge ind på.

Line har meldt sig til Hjem til gården, fordi hun gerne vil udfordre sig selv og prøve livet på en gård.

- Og så få en kæmpe oplevelse.

Det simple liv på en gård tiltaler Line, og hun synes ofte, at Facebook og andre sociale medier kan være en stressfaktor i hverdagen.

- Vi glemmer at hygge os, give hinanden et kram og spørge hvordan det går i stedet for at kigge ned i vores telefoner.

Line er selv vokset op på et nedlagt landbrug, hvor de blandt andet havde grise, høns og geder.

Udover Thy og fire år i Aalborg har Line boet et år på Grønland. Hvis hun vinder de 500.000 kroner, vil hun først og fremmest en tur til tandlægen. Hun har nemlig flige, der er gået af nogle af hendes tænder, som hun gerne vil have lavet.

Derudover vil hun ud og rejse og opleve verden.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Thomas

Thomas

Thomas Gjeding er 43 år og er fra Aarhus. I dag bor han i Løgten, men arbejder stadig i Aarhus som havnearbejder. Thomas er single, vokset op på en gård og bor også i dag på en lille gård. Her trives han godt, for han kan godt lide livet på landet, dyr og at bruge sine hænder.

Når Thomas ikke arbejder på havnen, er han sikkerhedsvagt. Han har sit eget firma, hvor folk kan hyre ham til at komme og passe på ved fester og store arrangementer. Derudover "patruljerer" han i Aarhus' natteliv.

Thomas er vant til at udfordre sig selv, men at bo på en gammel gård med 13 fremmede mennesker er ikke noget, han har prøvet før, og det er netop fællesskabet, han glæder sig til at opleve og lære af.

Thomas har ikke meldt sig til programmet på grund af præmien på 500.000 kroner:

- Hvis jeg vinder, kunne jeg godt tænke mig at købe et fritidslandbrug.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Ulla

Ulla

Ulla Malmos er 53 år og kommer fra Hammel uden for Århus, hvor hun i dag også bor. Hun er uddannet dekoratør og arbejder til daglig som rekvisitør og har blandt andet været locationmanager på TV 2 serien 'Dicte' med Iben Hjejle i hovedrollen og flere af Nils Malmros' film.

Ulla er den ældste beboer på gården og er især spændt på at flytte ind på gården, fordi det fører hende tilbage til sin barndom. Hun er nemlig født på en gård, hvor hun boede og hjalp til med det daglige arbejde, frem til hun var 20 år.

- Jeg har rødder dybt i bondekulturen. Da jeg hørte om Hjem til gården, gik det lige i hjertet, og der kom noget nostalgi op i mig.

Ulla har ikke meldt sig til Hjem til gården for at vinde de 500.000 kroner. Hun er her for at lære at leve, som man gjorde tilbage i starten af 1900-tallet. Men hvis hun vinder, kunne hun finde på at købe et lille landsted og lave det om til et sted, hvor folk kan komme og holde bondegårdsferie.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Trine

Trine

Trine Cecilie Enevoldsen er 35 år og arbejder i øjeblikket på at blive selvstændig. Mens hun gør det, kører hun sideløbende landpost tre gange om ugen. Trine bor ligesom Kasper i et kolonihavehus i Silkeborg.

Hun føler sig hjemme i naturen, hvor der er fred og ro og glæder sig til at blive udfordret ved at prøve kræfter med at leve på en gård med de hjælpemidler, man havde tilbage i starten af 1900-tallet.

Trine beskriver sig selv som en glad og positiv person, som lever meget i nuet.

- Der skal rigtig meget til at pisse mig af. Jeg kan godt blive rigtig, rigtig sur og sikkert også pisseirriterende at høre på. Men der skal meget til.

Hvis Trine vinder de 500.000 kroner, vil hun betale sin bil ud, invitere sin familie på en rejse og så skal resten bruges til opstarten af hendes virksomhed, som er en slags hestefrisør.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Freja

Freja

Freja Rosa Dissing Christiansen er 22 år og bor i Hjørring. Hun er single og arbejder på McDonalds. 

Freja har før medvirket i flere tv-programmer - blandt andet Paradise Hotel og Det perfekte match. Det landlige og simple liv tiltaler Freja, der godt kan lide freden og roen og at være isoleret fra omverden.

Det interesserer Freja at blive sat i uvante situationer, hvor hun blandt andet har mulighed for at lære sig selv bedre at kende. 

Hvis Freja vinder de 500.000 skal de bruges på at betale det sidste af hendes gæld og til indbetalingen på en lejlighed eller et kolonihavehus.

Og så skal der bruges lidt penge på at invitere moren på en tur til Grønland. Frejas mor er nemlig halvt grønlænder, og de har aldrig været på Grønland sammen.

- Jeg har en bedstefar deroppe, som primært taler med til min fødselsdag og til jul. Så jeg vil meget gerne op og besøge ham. 

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Marcus

Marcus

Marcus Faurby Stengaard er 27 år og uddannet kok. Han er single og bor i Valby, men han kommer fra Nakskov på Lolland.

Marcus' stærke side er uden tvivl madlavning og ifølge ham selv, er hans svageste punkt håndværket.

- Min morfar har altid sagt til mig, at jeg ikke kan slå et søm i en lort uden at ødelægge begge dele. 

Marcus er en glad fyr, og håber, at han kan vinde folk med sit gode humør og masser af grin. Marcus er glad for at flirte og vil da ikke afvise, at det kan udvikle sig til mere end et håndtryk, hvis han møder en sød pige på gården.

Hvis Marcus vinder de 500.000 kroner, skal pengene blandt andet bruges på at opleve verden.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Navid

Navid

Navid Bazgir er 21 år og bor i Brøndby Strand. Han er single og dyrker eliteløb.

Han har aldrig været på en gård, og derfor er alt i Hjem til gården mere eller mindre nyt for ham. Men der er særligt en ting på gården, som er en stor udfordring for ham. Nemlig hønsene. 

Navid har det nemlig ikke særlig godt med fugle.

- Da jeg var fire år, skulle jeg fodre en svane, som bed mig i hånden, og lige siden har jeg ikke været vild med fugle.

Hvis Navid vinder de 500.000 kroner skal de udelukkende gå til fattige mennesker.

- Jeg vil hjælpe så mange mennesker, som overhovedet muligt rundt omkring i verden.

 

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Reci

Reci

Reci Højup-Bech er 52 år og altså den næstældste beboer på gården. Hun arbejder som sygeplejerske og sundhedsplejerske på et asylcenter.

Reci bor i Haderslev sammen med sin mand. Reci har stor erfaring med livet på en gård og ikke mindst med madlavning, og det glæder hun sig til at bidrage med og ikke mindst lære fra sig.

I gruppesammenhænge er Reci typisk en, som tager over og leder og fordeler arbejdsopgaver. Men det er faktisk noget, som hun arbejder på at lade være med at gøre.

Reci vil gå benhårdt efter de 500.000 kroner, som uden tvivl er årsagen til, at hun har meldt sig til Hjem til gården. Hun har nemlig brug for et nyt fyr, og det vil hun bruge pengene på, hvis hun vinder.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Søren

Søren

Søren Christensen er 36 år og fra Svendborg på Fyn, hvor han stadig bor. I dag bor han i et kollektiv på en nedlagt gård.

Søren studerer i øjeblikket på Den fri læreruddannelse og så er han god til at bruge sine hænder - blandt andet fordi han har arbejdet som ufaglært håndværker, inden han startede på sin nuværende uddannelse.

Den største udfordring for Søren bliver at flytte sammen med 13 fremmede mennesker.

Hvis Søren vinder de 500.000, skal de bruges på et sejlskib, så han kan krydse Atlanten.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Frederik

Frederik

Frederik Bingen Jacobsen er 22 år, single og bor på Amager. Frederik studerer fødevarer og ernæring på Københavns Universitet og i sin fritid arbejder han som chef-luger på en økologisk gård.

Frederik forsøger så vidt muligt at leve af plantebaserede fødevarer, men på Hjem til gården vil han både indtage mælkeprodukter og spise æg for at få nok protein.

Frederik elsker at snakke med alle typer af mennesker og ser det som en klar fordel på gården.

Hvis Frederik vinder de 500.000 kroner vil han prøve at lade være med at klatte dem væk på sjov og ballade og i stedet starte noget bæredygtigt op.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Annet

Annet

Annet Namukasa er 29 år og arbejder som tandklinikassistent. Hun bor i Valby og er single.

Annet er vokset op i Uganda i Østafrika, men flyttede til Aarhus med sin familie i 1998. Som voksen flyttede hun til København, hvor hun føler, der er mere liv og en mere blandet befolkning.

Annet er en rigtig bypige, der elsker at ordne hår, make up og shoppe tøj. Derfor bliver det også en udfordring for hende at skulle leve væsentlig mere primitivt på gården. Men det er netop en af de udfordringer, som hun glæder sig til at prøve kræfter med.

Foto: Lotta Lemche / TV 2