Hjem til gården

Se hvilke personlige ting 'Hjem til gården'-beboerne har med

Alle 14 beboere har fået lov til at tage to personlige ting med hver, når de flytter ind på gården.

Nogle 'Hjem til gården'-beboere har været meget praktiske, da de skulle vælge de to personlige ting, som de hver især må medbringe på gården. Andre har været knap så praktiske og i stedet valgt ting, som kan gøre dem smukke.

De 14 beboere giver afkald på det vante luksusliv med moderne hjælpemidler og teknologi og tjekker i stedet ind på den over 100 år gamle gård, der hverken har elektricitet, rindende vand eller fjernsyn.

Derfor kan de personlige ejendele have en afgørende betydning for livet på gården, der for finalisterne strækker sig over 40 dage.

Den 48-årige militærmand Jacob tænkte ren overlevelse, da han skulle vælge, hvilke ting han ville have med:

- Hængekøjen har jeg med, fordi jeg ved, hvor meget søvn betyder. Det er væsentligt bedre at komme op i højden at sove, hvor der er varmere, end at ligge på gulvet, fortæller han til TV 2.

Om Hjem til gården

14 personer med vidt forskellige baggrunde afprøver drømmen om ’det simple liv’, når de flytter ind på en primitiv gård, der hverken har elektricitet eller rindende vand.

I ti programmer skal de i fællesskab få en hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer, når man er selvforsynende, samtidig med at de kæmper mod hinanden.

For hver uge mødes to beboere i tvekamp, og hver uge siger vi farvel til den beboer, der taber. Den beboer, der står tilbage som den sidste, er vinder af ’Hjem til gården” og 500.000 kroner til opfyldelse af en personlig drøm.

Premiere mandag klokken 20.00 på TV 2.

36-årige Søren tænkte også praktisk, da han valgte sine ting. Derfor tog han blandt andet en Letherman med. Multiværktøjet har både målefunktion og sytråd. Men han har også taget en mindre overlevelsesagtig genstand med. Nemlig skægpleje.

- Det er, så mit skæg kan være flot. Jeg er vel lidt forfængelig og vil da helst ikke rende rundt og ligne en høstak på landsdækkende tv, siger han.

Fravalgte lommelygten

Flere af kvinderne har taget personlige pleje-ting med. Blandt andet Freja, der valgte en hårbørste og en 'eight hour'-creme.

- Jeg har taget en eight hour-creme med, fordi man kan bruge den creme til alt; læber, hænder, rifter. Så hvis man får brug for noget fugtgivende, så er den perfekt, siger hun og fortsætter:

- Jeg tænkte på at tage en lommelygte med, men samtidig tænkte jeg, at de personlige ting, vi medbringer, skal være nogle, som vi får personlig gavn af.

'Hjem til gården' bliver sendt hver mandag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også følge med på TV 2 PLAY. Og husk at give 'Hjem til gårdens' Facebook-side et like og få alle historierne i dit feed og se eksklusive videoklip.

Herunder kan du klikke på alle 14 beboere og se, hvad de har taget med og hvorfor.

Her er beboernes personlige genstande

Alle 14 beboere har hver især taget to personlige ting med på gården. Her kan du se, hvad de har taget med og hvorfor.

Jacob

Dolk og hængekøje

- Jeg har taget min dolk med, fordi jeg ved, at jeg kan bruge den til en masse ting. Jeg tænker godt, når jeg snitter. Jeg får skabt et indre meditativt rum.

- Hængekøjen har jeg med, fordi jeg ved, hvor meget søvn betyder. Det er væsentligt bedre at komme op i højden at sove, hvor der er varmere, end at ligge på gulvet.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Johanna

Hæklepind med garn og ansigtsserum

- Jeg har taget min ansigtserum med, fordi at man som tømrer er meget udsat for støv. Det har givet mig tør hud, så derfor går jeg ret meget op i fugtende cremer. 

- Jeg kan godt lide, at være produktiv samtidig med, at jeg underholder mig selv. Derfor har jeg taget hæklepind og garn med. Det åbner enormt mange muligheder. Man kan både være slappe af og være produktiv på samme tid.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Kasper

Ingenting

- Jeg har spurgt, om jeg måtte tage min guitar med, men det måtte jeg ikke. Så derfor kunne det være lidt ligemeget med to personlige ting. Jeg vil ikke bare tage noget med for at tage noget med.

- Jeg har ikke tænkt over at tage et smart power-tool med. Enten så er redskaberne der, eller også må vi selv lave dem.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Line

Pincet og Eight hour-creme

- Jeg har taget en eight hour-creme og en pincet med. Eight hour-creme kan man sgu bruge til ret mange ting - eksempelvis tørre læber, så derfor tænker jeg, at det er smart at tage det med.

- Jeg synes egentlig, at det har været svært at vælge, hvad man skal tage med. Men jeg endte og med at tage en pincet med, som vi kan bruge, hvis vi får splinter i hænderne.

- Jeg kan nok godt undvære begge dele, men det er nu alligevel rare ting at have, hvis man pludselig får brug for det.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Thomas

Håndøkse og barberskraber

- En håndøkse er det mest essentielle redskab for mig. 

- Jeg tog den med, fordi jeg ikke vidste, hvor primitive forholdene ville være på gården - med en økse ved hånden ville tv-holdet kunne dumpe mig ned hvor som helst uden tøj eller mad, og den ville sikre min overlevelse.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er skaldet. Hvis jeg ikke barberer mig, så får jeg sådan en fin måne på hovedet. Egentlig er jeg ikke forfængelig, men jeg tænkte, at mine venner ville grine lidt derhjemme, hvis de så mig med munkehår. Derfor tog jeg skraberen med.   

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Ulla

Sytøj og Det Nye Testamente

- Jeg valgte at tage nål, tråd, knapper og stof med, så jeg havde muligheden for at reparere, hvis noget gik i stykker. Samtidig var det noget, som jeg kunne låne ud til fælleskskabet og dele med andre - og på den måde bruge det til at holde mig populær.

- Egentlig er jeg ikke specielt kristen, men jeg anser kristendommen som vores kulturarv. Jeg har aldrig læst Det Nye Testamente, så jeg tænkte, at det skulle være nu.

- Jeg regnede med at få oceaner af tid på de lange lyse aftenener på gården til at læse, så en almindelig  bog ville den være færdig på to dage.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Trine

Kokosolie og skumhovedpude

- Jeg har taget kokosolie med, fordi man kan bruge det til så mange ting. Jeg bruger det til ansigtet og kroppen, men man kan også bruge det til madlavning eller hårkur. Derfor har det været min helt klare førsteprioritet, da jeg fik at vide, jeg måtte vælge to ting.

- Jeg har ikke tænkt så meget på praktiske ting. Jeg forestiller mig, at vi måske skal sove på gulvet til at starte med, fordi vi selv skal bygge vores senge, men altså. Så sover vi på gulvet.

- Derfor har jeg også taget min egen hovedpude med. For hvis vi skal sove på gulvet, så er det rart med en god hovedpude. Og så får jeg simpelthen så ondt i ryggen og nakken, hvis jeg ikke får mit hovede lidt op.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Freja

Eight hour-creme og hårbørste

- Jeg har taget en eight hour-creme med, fordi man kan bruge den creme til alt; læber, hænder, rifter. Så hvis man får brug for noget fugtgivende, så er den perfekt.

- Jeg har taget min hårbørste med, fordi jeg ikke gider komme hjem efter flere uger med en kæmpe uldtot i mit hår.

- Jeg tænkte på at tage en lommelygte med, men samtidig så tænkte jeg, at de personlige ting, vi medbringer, skal være nogle, som vi får personlig gavn af.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Marcus

Lykkesten og negleklipper

- Jeg har taget min lykkesten med, som jeg har fået af min lillebror. Han fandt den i en indkørsel, da han var to år gammel og gav den til mig. Jeg har haft den i lommen ligesiden. Han bliver ni til sommer. Det er meget naturligt at tage den med, især nu hvor det ikke måtte være fjernsyn eller computer.

- Jeg har også en negleklipper med, fordi jeg bare godt kan lide at have rene, nyklippede negle.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Navid

Løbesko og løbetøj

- Jeg dyrker atletik på eliteplan til dagligt, og selv om jeg flytter ind på en gård, så vil jeg gerne fortsætte med at være aktiv. Derfor har jeg taget løbesko og løbetøj med.

- Jeg har ikke overvejet en kniv eller lignende. Jeg regner med, at nogle af de andre har taget sådan noget med.

 

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Reci

Læbestift og stegetermometer

- Det betyder meget for mig at se ordentlig ud. Jeg har altid lyserøde læber - også selvom jeg bare er derhjemme og ikke ser andre mennesker i løbet af dagen. Jeg står op og gør mig pæn hver morgen.

- Jeg har også taget et stegetermometeret med, så man kan kende temperaturen, når man eksempelvis skal koldryge kød, så det efterfølgende også kan holde sig. Og man skal også bruge et termometer, hvis man skal lave ost.

 

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Søren

Letherman og skægpleje

- Jeg har taget en Letherman - en slags forvokset schweizerkniv – med, fordi jeg tænker, at den kan være brugbar, hvis man ikke har andet end en sten. I Letherman'en er der blandt andet lineal og sytråd.

- Jeg har også taget skægpleje med, så mit skæg kan være flot. Jeg er vel lidt forfængelig og vil da helst ikke rende rundt og ligne en høstak på landsdækkende tv.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Frederik

Billede af sin mor og pruttepude

- Jeg tog det nok meget bogstaveligt, at det skulle være en personlig ting. Jeg kunne have valgt noget rationelt - noget praktisk - men jeg tog en mere afslappet tilgang til det.

- Min familie er halvdelen af mig, og jeg har et meget tæt bånd med min mor. Derfor tog jeg billedet med.

- Pruttepuden valgte jeg, fordi jeg tænkte, at vi trængte til lidt spas. Jeg ved, at det kunne blive så sindssygt sjovt, hvis jeg kunne time det ordentligt. Ingen ville se det komme.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Annet

Body oil og tørshampoo

- Jeg har taget en body oil med, fordi jeg har meget tør hud, så det er vigtigt, at jeg har noget, som jeg kan fugte mig med. 

- Og så har jeg taget tørshampoo med, fordi jeg forestiller mig, at vi ikke får mulighed for at gå så meget i bad og få vasket og tørret vores hår. Så tørshampooen kan hjælpe på fedtet hår.

- Vi har fået at vide, at det skal være personlige ting, så derfor har jeg ikke overvejet decideret praktiske ting. Jeg har bare tænkt over, hvilke personlige ting, som kan forsøde min hverdag på gården - og andre må selvfølgelig gerne låne det.

Foto: Lotta Lemche / TV 2