Badehotellet

Levemand fra 30'erne: Sådan fik 'Badehotellet' sin playboy

Da rollen som Edward Weyse skulle besættes, var forfatterne bag 'Badehotellet' ikke i tvivl, da de først mødte Jens Jacob Tychsen.

Den feterede stjerne Edward Weyse har charmeret sig ind og ud af problemer de sidste fire somrer på det lille badehotel i det jyske. 

Når man er berømt og beundret, har man også brug for at trække sig tilbage til de hvide klitter og kendte ansigter, men selvfølgelig ikke uden mulighed for at rode sig ud i nye problemer.  

At spille rollen som Edward Weyse krævede en skuespiller, der med tilpas pondus, krukkethed og forvirring kunne få publikum til at købe ideen om en levemand fra 1930'erne. 

- Jeg nævnte for Michael (Michael Bille, producent på 'Badehotellet', red.), at de skulle prøve at kigge på Jens Jacob Tychsen, men de kendte ham ikke rigtigt der. Men jeg vidste bare, at hvis Jens Jacob kommer og gør det, han kan, så er den der, siger Lars Ranthe, da han sammen med Hanna Lundblad besøgte TV 2 mandag aften for at svare på spørgsmål fra seerne. 

Charlatan med stort sprog

Hanna Lundblad giver Lars Ranthe ret i, at da først Jens Jacob Tychsen kom og skulle lave en prøvescene, så var de slet ikke i tvivl om, at han var den rette til rollen som Edward Weyse. 

- Vi var ikke et sekund i tvivl. I prøvescenen skulle han springe ud af en bil og sige: "Er det her, man kan få rødspætter?" - og der var vi bare sådan "tak!", siger Hanna Lundblad. 

Det er næppe gået de færreste forbi, at sproget lever en hel del på 'Badehotellet' og hos hr. Weyse. Her er ingen subtile hentydninger fra underspillede roller, men store armbevægelser, stor mimik og en talestrøm fra øverste skuffe fra særligt mændene. 

Og det er der en helt særlig grund til. 

- Vi var ikke et sekund i tvivl om, at spillestilen skulle ligge der, hvor den ligger. Vi har skrevet det her løftet spil fra starten af. Og ikke mindst herrerne på hotellet - det er jo dem, der er på ferie og kan være lidt brovtende, fortæller Hanna Lundblad.