Badehotellet

Forfatter om den sværeste scene i 'Badehotellet': - Det var næsten ikke til at bære

'Badehotellet' har budt på mange mindeværdige scener, men særligt én i den nye sæson har sat et spor hos forfatterne.

Mandag aften havde TV 2 besøg af den ene af manuskriptforfatterne bag den populære serie, Hanna Lundblad, og skuespiller Lars Ranthe (Georg Madsen), hvor de var klar til at svare spørgsmål fra seerne i en livechat.

Her blev Hanna Lundblad spurgt, hvad der var den sværeste scene at skrive.

- Der har været rigtig mange svære scener at skrive, men det var helt vildt svært at nå frem til den her konklusion, hvor Hjalmar Aurland (Peter Hesse Overgaard) finder ud af, at hans kone Helene (Cecilie Stenspil) har det her forhold kørende (til Edward Weyse, spillet af Jens Jacob Tychsen), siger Hanna Lundblad, som skriver serien sammen med Stig Thorsboe. 

Selvom det var svært at skrive, så måtte forfatterparret sande, at idyllen ikke kunne blive ved med at være intakt. 

Trekantsdramaet på 'Badehotellet' blev endelig opdaget, hvor Hr. Aurland med tungt hjerte måtte indse nogle sandheder.

Bryd idyllen

- Det var næsten ikke til at bære, men det kan jo ikke være rigtigt, at han ikke lægger mærke til, hvad der egentlig foregår, siger hun og fortsætter: 

- Der gik vi virkelig op og ned af gulvet og tænkte: Hvorfor ødelægge den gode stemning? siger Hanna Lundblad. 

Men den gode stemning måtte ødelægges, og den sårede Hjalmar Aurland indser, at hans hustru er faldet i armene på en anden mand, og hans søn Severin formentlig slet ikke er hans søn. 

- Vi kredsede om den scene som katten om den varme grød. Vi talte længe om hvilken retning, det skulle gå i, men Stig (Thorsboe, red.) ramte den ret rent, da vi så endelig kom til at skrive den, siger Hanna Lundblad. 

Forfærdeligt at knuse et andet menneskes hjerte

Stig Thorsboe og Hanna Lundblad er ikke de eneste, som er blevet mærket af den tunge og mørke stemning, der sænkede sig over hotellet, da Hjalmar Aurland havde et klarsyn og for alvor åbnede øjnene. 

Cecilie Stenspil (som spiller Helene Aurland) kom i søvne til at sige 'Godnat Edward' som startede det mentale spektakel i den stoisk rolige Hjalmar Aurland, hvor hans verden falder fra hinanden. 

- Jeg synes simpelthen, at det var så frygteligt. Efter vi har spillet scenen, er jeg nødt til at løbe efter Peter og sige undskyld, da han går. Det er jo forfærdeligt at knuse et andet menneskes hjerte på den måde, siger Cecilie Stenspil.