Badehotellet

Skuespillerne afslører: Her er vores yndlingsscener

Efter en begivenhedsrig fjerde sæson, hvor der blev vendt godt op og ned på hotellet, kigger skuespillerne tilbage på de bedste scener.

Sommeren 1931 var ikke uden oplevelser. Det må karaktererne fra 'Badehotellet' sande, efter fjerde sæson sluttede sidste mandag. 

I aften kan du se programmet 'Badehotellet - Historien bliver til', hvor vi hopper om bag kameraet og ser det arbejde, der ligger bag den populære serie. Bagefter får tv2.dk eksklusivt besøg af forfatter Hanna Lundblad og skuespiller Lars Ranthe, som vil svare på jeres spørgsmål.

Men inden vi når så langt, skal vi kigge lidt tilbage. 

Vi har nemlig spurgt skuespillerne om, hvilken scene, de husker, som den bedste fra fjerde sæson. 

Se Sonja Oppenhagens yndlingsscene.

Kunsten at sige fra

For Jens Jacob Tychsen (Edward Weyse) og Peter Hesse Overgaard (Hjalmar Aurland) er det to scener, hvor der endelig bliver sagt fra.

Se Jens Jacob Tychsens yndlingsscene.

- Jeg tror faktisk, at min yndlingsscene i den her sæson er, da fru Frigh pludselig siger fra overfor sin mand, siger Jens Jacob Tychsen. 

Et andet øjeblik i serien, hvor en karakter ikke lader stå til er scenen, hvor Hjalmar Aurland fortæller Edward Weyse og sin kone, at deres affære kan fortsætte, men at det bliver på hans betingelser. 

Se Peter Overgaards yndlingsscene.

- Personligt har jeg været meget glad for den scene, hvor jeg ridser de nye betingelser op overfor Weyse efter afsløringen af hans utroskab med min kone, siger Peter Hesse Overgaard.

De sjoveste scener

For Amalie Dollerup (Amanda Madsen) og Jens Sætter-Lassen (Trompetist Jesper) er det dog to sjove scener, som de især husker tilbage på. 

- Den scene, hvor Georg Madsen (Lars Ranthe) får "dårlig" ryg, var rigtig sjov at lave. Det var meget kaotisk, fordi vi grinede helt vildt meget, siger Amalie Dollerup.

Se Amalie Dollerups yndlingsscene.

For skuespillere er det ofte sjovt, når deres karakter skal gøre noget ekstra i en scene. Som for eksempel den scene, hvor Jesper har fået drukket sig en bøhmand på og besøger Fie om natten. 

Se Jens Sætter-Larsens yndlingsscene.

- Der er jo nogle scener, som selvfølgelig er sjovere at spille end andre. For eksempel den scene i afsnit et, hvor jeg kommer op til Fie og er fuld - den var vildt sjov at lave, siger Jens Sætter-Lassen.

Den hårde scene

Der er dog også hårde scener, som står som de bedste øjeblikke i fjerde sæson. For Sigurd le Dous (Philip Dupont) er det en scene, hvor kærligheden mellem ham og Grev Ditmar (Mads Wille) lider at alvorligt knæk.

Se Sigurd Le Dous' yndlingsscene.

- Det var en scene, som jeg spiller sammen med Benedikte Hansen (Grevinde Anne-Grethe). Jeg kan huske, at jeg fik gåsehud, da jeg læste den scene, siger han. 

'Badehotellet - Historien bliver til' sendes mandag aften kl. 20.00 på TV 2. 

Bagefter kan du stille spørgsmål til Hanna Lundblad, som er en af forfatterne bag serien, og Lars Ranthe (Georg Madsen), når de besøger vores livestudie på tv2.dk kl. 20.45.