Danmark har talent

Equals har et ekstra talent med på scenen: - Jeg er så stolt af dem

Danserne i Equals havde i dag en overraskelse med under deres optræden - kan du genkende hende?

De to dansere i Equals har ingen problemer med at fylde scenen ud under deres hiphop-optræden i 'Danmark har talent'. Alligevel har de valgt at tage en ekstra overraskelse med i aftenens liveshow.

De har nemlig taget Ali Haydars søster med på scenen, og hun er ikke hvem som helst:

Ihan Haydar er trommeslageren fra bandet L.I.G.A, som blandt andet er kendt for de store hits "Skylder dig ik' noget" og "Julia". 

Og hun er meget stolt af, at hendes lillebror får lov at komme ud til hele Danmark med sit danse-talent.  

- Jeg er så sindssygt stolt af ham. Normalt er det jo mig der står i forgrunden med L.I.G.A, så det er en fantastisk oplevelse, at han står forrest nu, siger hun.

Ali Haydar har nemlig danset for L.I.G.A under flere festivaler i Danmark.  

Har danset fra barnsben 

Trommerne spiller en ekstra stor rolle i deres nummer, som handler om, hvordan vi konstant udvikler os - en form for evolution, som både de to danse-drenge og Ihan Haydar fuldstændig kan relatere til.   

De vil vise, hvordan musik kan være helt enkelt og kun bestå af nogle enkelte rytmer, og den måde musik har udviklet sig i forskellige retninger i forskellige kulturer.

- Man kan sige det samme om dans. Tænk, at dans er startet som helt simple grundtrin, og så har nogle mennesker overalt i verden bygget på og bygget på, siger Oliver Zohore. 

Både Ali og Oliver fandt deres talenter i en ung alder. Oliver begyndte allerede at danse, da han var seks år gammel.

- Men da jeg blev 14, giftede jeg mig med dansen. Der vidste jeg, at det var det, jeg ville, siger han.

De mødte hinanden, da de i en dansekonkurrence skulle dyste mod hinanden. Siden kom de dog på samme danseskole og slog pjalterne sammen.

Arbejder hårdt for sit talent

Ali Haydar begyndte at danse, da han var 10 år gammel. Her cyklede han den lange vej familiens hjem til Næstved for at få gratis undervisning på ungdomsskolen.  

Ihan Haydar har været vidne til, at han har arbejdet målrettet med sit talent - også op til drengenes semifinale. Den evne tror hun ligger til familien:

- Vores storebror er professionel bodybuilder og vores lillesøster, som kun er 12 år, er begyndt at redigere videoer. Og hun er virkelig god, siger hun.