Tinkas juleeventyr

TV 2 laver eventyrligt juleeventyr for hele familien

Du skal i rigtig godt selskab i juletiden, hvor TV 2 sender juleeventyret 'Tinkas juleeventyr'.

1. december sender TV 2 første afsnit af den helt nye julekalender.

I den nye familiejulekalender følger vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre nisser skal hun 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten. Den markerer, at hun nu er en rigtig nisse.

Noget går dog galt, og så går den vilde nissejagt, hvor Tinka kommer over i menneskeverdenen og møder ballademageren Lasse. Sammen skal de løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

På rollelisten finder man masser af stærke navne, bl.a. Ellen Hillingsø, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Neel Rønholt, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Lars Knutzon og Paw Henriksen. Rollerne som Tinka og Lasse spilles af henholdsvis Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson

Værner om julen

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, glæder sig over, at TV 2 - i det hidtil største fiktionsår for TV 2-familien - også kan byde på en helt ny julekalender.

- December og familiejulekalender på TV 2 hører sammen og er en skøn tradition, som vi værner om. Det er et meget rutineret og kompetent hold både foran og bag kameraet på dette års julekalender, så vi har store forventninger til, at vi får en både eventyrlig og stemningsfuld julekalender, som familierne kan samles om på TV 2 i december, siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

'Tinkas juleeventyr' skal bl.a. optages på en række fynske lokationer i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.

- For os er det noget helt specielt at få lov til at lave endnu en familiejulekalender til TV 2, og vi glæder os til at samle familien om en spændende og magisk historie, fyldt med julestemning, siger producer Rasmus Kastberg fra Cosmo Film, som tidligere har lavet familiejulekalenderne 'Jesus og Josefine' (2003), 'Jul i Valhal' (2005) og 'Juleønsket' (2015) for TV 2.

Det er altså erfarne kræfter, der skal skabe den nye julekalender. 

Glædelig jul.