Underholdning

Så kan du godt begynde at glæde dig: 'Game of Thrones' har fået premieredato

Fantasy-serien over dem alle har endelig fået en premieredato. Ganske som forventet er den forsinket.

En af verdens største tv-serier er uden tvivl fantasy-serien 'Game of Thrones'. 

Drager, sværd, riddere, magi og drama er opskriften, når serien ruller over skærmen i hele verden, hvor vi følger de store huses indædte kamp for pladsen på jerntronen i byen King's Landing. 

Vi har fulgt Jaime Lannister, Ceisei Lannister, Arya Stark, Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister og alle de andre gennem seks sæsoner, og nu kan vi godt begynde at forberede os på sæson syv. 

Eller det vil sige, at vi kan godt vente lidt med at begynde at forberede os. Sæson syv er nemlig - som ventet - forsinket i forhold til de tidligere sæsoner.

I en langtrukken livestream på Facebook kunne man sent i aftes følge en blok is smelte. I blokken var en jernplade, hvor premieredatoen kunne læses. Op mod 150.000 fans fulgte med, hvor smeltningen blev fik lidt fart på, når fans skrev ild eller 'dracarys'.

Til sidst stod det dog klart, at premiere vil blive den. 17. juli 2017.

Ifølge HBO, så skyldes forsinkelsen udfordringer med vejret under optagelserne. De var simpelthen nødt til at vente på, at vejret blev dårligt nok til at give et dystert og ubehageligt billede af Westeros, skriver Forbes

HBO er naturligvis meget hemmelighedsfulde med handlingen, men i teaseren kan man høre flere citater fra de foregående sæsoner, hvor blandt andet Jon Snow siger, at en krig er på vej. Det kan dog blot være røgslør fra producenterne. 

Plakaten lægger dog op til den kamp, som mange fans sikkert drømmer om. Kampen mellem is og ild - en af hovedtemaerne i serien og formentlig også den kamp, som skal udkæmpes mellem 'white walkers' og Daenerys' drager. Det er dog rene spekulationer. 

Serien havde gennemsnitligt 23 millioner seere i sæson seks og konstant steget i seere siden sin begyndelse. Hvilket må glæde HBO, som betaler op mod 70 milioner kroner per afsnit, skriver USA Today.