Natholdet

Her bliver vejrvært fanget i det fejeste overlæg nogensinde

Det er ikke altid let 'at spille bold' med andre værter, når man skal gribe et overlæg. Især ikke, hvis overlægget er så tarveligt som her.

Onsdag aften var DR-værten Kåre Quist gæst hos Anders Breinholt i 'Natholdet' på TV 2.

Kåre Quist er kendt som kongen af overlæg til vejret, hvor han har flere 'greatest hits', som giver mere eller mindre mening, men helt sikkert giver et smil på læben.

Der var for eksempel dengang, hvor han lagde over fra et indslag om en musical om The Beatles til vejret:

- Fra sangen ’Nowhere Man’ til ’no vejr-MAND’ ... det er nemlig det smukke køn i form af Anja Fonseca der står for femdøgnsprognosen i aften.'

Oplægget fra helvede

Derfor er han også den perfekte at spørge, når det kommer til kvaliteten af et overlæg til TV 2s vejrvært Jens Ringgaard fra 'Go' morgen Danmark' den 27. februar, hvor værten Heidi Frederikke Rasmussen lægger over til Jens Ringgaard efter et indslag om Oscar-kjoler. 

Her spørger hun, om vejret har en god eller en dårlig kjole på.

Et tarveligt overlæg, som den erfarne godt kan huske, at han kæmpede for at gribe.

- Ja, det kan jeg godt huske. Det vidste jeg sgu ikke, hvad jeg lige skulle sige til, og så roder jeg mig ud i noget med kjoler. Det var vist lidt søgt, siger Jens Ringgaard. 

Han fortæller, at han faktisk foretrækker ikke at kende overlæggene, da det ellers ikke bliver naturligt. 

- Det bliver nærmest for koreograferet, hvis man aftaler det på forhånd, siger han. 

Er der hash på programmet?

Han fortæller, at han godt kender Kåre Quists finurlige små overlæg, som virker gennemarbejdede. 

- Han er jo kendt for det, og det virker nogle gange som om, at han har brugt en halv time hver dag på det. Jeg tror, at det er en kunstart for ham, siger Jens Ringgaard. 

Det sværeste overlæg kom dog engang fra TV 2-værten Janni Pedersen, der lavede et overlæg, hvor hun spurgte, om der var hash på programmet, fordi der netop havde været et indslag om hash.

- Jeg havde overhovedet ikke set indslaget før, så det var helt nyt for mig. Det vidste jeg slet ikke, hvad jeg skulle sige til. Men vi grinede bare af det bagefter, siger han. 

Udover et billigt grin, så kan der faktisk være en dybere mening med de spøjse overlæg. Hvis der har været en overvægt af dårlige nyheder, så kan man bløde slutningen af udsendelsen op med et kækt overlæg.