Underholdning

Ed Sheeran hørte Lukas Graham synge og tænkte 'åh nej'

Ed Sheeran optræder 1. april i Herning. TV 2 mødte ham i Oslo.

Engelske Ed Sheeran og danske Lukas Graham har en hel del til fælles. Og lidt mere end Ed Sheeran, der i dag udgiver sit tredje album, kunne ønske sig. En af sangene på hans nye album handler ligesom Lukas Grahams verdenshit '7 years' om den helt tidlige barndom.

- Jeg lyttede meget til Bruce Springsteen i midten af 2015 og tænkte, at det var længe siden, at nogen havde lavet en sang om deres barndom. Sådan en ville jeg skrive, fortæller han til TV 2, da vi møder ham i Oslo.

Det blev til sangen 'Castle On The Hill'.

- Da jeg havde skrevet sangen, kom Lukas Grahams massive hit '7 Years' og mig og min producer tænkte "Åh nej!"

Den første linje i de to sange lyder nemlig næsten ens. Lukas Grahams begynder med: 'Once I was seven years old.' Ed Sheeran indleder med sætningen: 'When I was six years old.'

- Men '7 Years' er en fantastisk sang. Og jeg kan rigtig godt lide ham. Vi er på samme pladeselskab.

Så skal du jo rose ham…?

- Nej, men han er meget talentfuld. Og så har jeg hørt, at han er irsk eller halvt irsk. Ligesom mig.

Så I er en form for åndsbrødre?

- Ja, vi har nok meget til fælles.

Kan ikke gå i fred

Om det ligefrem lykkes for de to sangere at møde hinanden, når Ed Sheeran kommer til Danmark for at spille koncert i Herning den 1. april, er uvist. Ifølge hans pladeselskab står 30.000 på venteliste til koncerten, der lynhurtigt blev udsolgt.

Den rødhårede halvirske englænder ligner alt andet end en popstjerne. Alligevel kniber det med at gå i fred på gaden hjemme i London.

- Udenfor en populær klub på en fredag aften ville jeg blive udsat for ubehageligheder. Men der findes pubber, hvor jeg kan komme. Og der er helt sikkert steder i Danmark, som jeg kan besøge uden problemer.

- Jeg holder meget af Danmark. Da jeg kom hertil første gang, var jeg ikke særlig succesfuld. Jeg kan huske, at jeg spurgte om jeg nogensinde ville blive stor i Danmark. Svaret jeg fik, var nej. Men nu er jeg tilbage og det føles godt.

Du skal nok klare den. Du ligner en gennemsnitsdansker…

- Tak skal du have. Jeg krydser fingrene og glæder mig til 1. april.

Tre år undervejs

Det nye album 'Divide', har været tre år undervejs, hvor der har været tid til at rive et helt år ud af kalenderen for at holde fri. Helt fri. Ed Sheeran har stadig ikke genanskaffet en mobil og holder sig væk fra de sociale medier.

- Det er ikke alle, der har råd til den luksus at holde et år fri. Men jeg vil anbefale alle, at skære ned på den tid, de bruger på deres mobil. Vi bliver alt for afhængige. Første skridt behøver blot at undlade at lade mobilen op i sit soveværelse, så den ikke er det første man kigger på om morgenen.

Er det starten på en ny og lang ferie, når dit album nu er udkommet?

- Nej. Først og fremmest skal jeg på en lang turne, så jeg sætter ikke tempoet ned før måske i begyndelsen af 2019. Og jeg ved allerede, hvad det næste album skal indeholde. Hvis Divide bliver en stor succes, så behøver jeg ikke at lave et nyt alt for hurtigt…

Det ligner en stor succes, når man ser på de to første singler fra albummet?

Ed Sheeran smiler lidt forlegent.

-Yeah. Det tror jeg også. Men jeg venter mindst tre år. Det er sundt at holde tre års pause mellem sine album, siger sangeren, der netop er fyldt 26 år.

Ed Sheerans utrolige rekord

I begyndelsen af januar frigav Ed Sheeran to singler fra det album, der udkommer i dag. 'Shape Of You' og 'Castle On The Hill' (se begge numre nederst). Og så gik Spotify amok.

'Castle On The Hill' snuppede andenpladsen på Top100-listen med de mest streamede sange i verden. 'Shape Of You' gik direkte ind på førstepladsen, slog alle rekorder med det samme og har ikke set sig tilbage siden. Sangens syv første uger på Top100 er de syv største uger nogensinde i streaminghistorien med mellem 51 og 54 millioner streaminger om ugen.

Her er listen over de største entreer på Spotifys Top100. Tallene viser, hvor mange gange sangene blev streamet i den første uge, hvor de var på listen.

  1. Ed Sheeran, Shape Of You, jan. 2017:                                  50.946.577.
  2. Adele, Hello, okt. 2015:                                                          44.785.665.
  3. The Chainsmokers, Closer, sept. 2016:                                 42.536.190.
  4. The Weeknd, Starboy, dec. 2016:                                          35.360.281.
  5. Ed Sheeran, Castle On The Hill, jan. 2017:                           35.059.860.
  6. Justin Bieber, Sorry, nov. 2015:                                              34.117.543.
  7. Major Lazer, Bieber og Mø, Cold Water, juli 2016:                 33.459.864.
  8. Drake, One Dance, april 2016:                                               31.945.515.
  9. Rihanna, Work, feb. 2016:                                                      30.892.966.
  10. DJ Snake, Let Me Love You, sept. 2016:                               30.743.259.

Ed Sheeran synger her sit nye kæmpehit Shape Of You, som han oprindeligt skrev til Rihanna. ”Jeg troede ikke, at denne sang var noget for mig. Men en masse mennesker fik mig overtalt. Og det har jeg ikke fortrudt,” siger han med et stort smil.

Ed Sheeran: Shape of You

Her synger Ed Sheeran den nye sang Castle On The Hill, hvor han lyder meget som kollegaen Lukas Graham og 7 Years. De to unge sangere er begge søgt tilbage til barndommen for at hente inspiration.

Ed Sheeran udgiver nyt album og giver her en smagsprøve.