Oscar

Oscar-helten taler for første gang siden skandale: - De skulle have deres øjeblik

Efterskælvet efter Oscar-skandalen rumler stadig, og nu står manden frem, som på få sekunder satte hele filmverdenen på plads.

Det 89. Oscar-show vil formentlig ikke blive husket for de stærke og gode film, skuespillere og filmfolk, som alle blev hædret med verdens fineste filmpris. 

I stedet vil den formentlig blive husket for den største brøler i hele showets historie. En brøler, der opstod, da den vigtigste statuette skulle uddeles - prisen for 'bedste film'. 

Skuespillerne Warren Beatty og Faye Dunaway stod paralyserede og forvirrede på scenen og annoncerede, at Oscaren skulle gå til 'La La Land'. Det var dog filmen 'Moonlight', som havde vundet. 

Parret havde fået den forkerte konvolut. 

Oscar-helten

Det var dog ikke folkene bag showet, som skulle sætte tingene på plads og sørge for, at Oscaren kom til at gå til den rette vinder. 

Det var i stedet produceren bag 'La La Land' Jordan Horowitz, som kaldte holdet bag 'Moonlight'-filmen på scenen. 

Nu fortæller han for første gang om de kaotiske minutter på verdens mest sete scene.

- Det var helt sikkert surrealistisk. Der var meget forvirring på scenen, og hurtigt stod det klart, at den forkerte konvolut var blevet brugt, siger han i 'Good Morning America'.

Det er revisionshuset PwC, som har ansvaret for de ekstremt vigtige konvolutter med vindernavnene, og de har efterfølgende taget ansvaret for miseren. 

- De viste mig den rigtige konvolut, hvor der stod 'Moonlight'. Så nærmest sprang jeg til mikrofonen og fik gjort det klart, at der var sket en fejl. Det var ligesom en langsom erkendelse af, at noget måtte gøres, siger han. 

Tiden i rampelyset

Han siger, at det var vigtigt for ham, at 'Moonlight' fik den hæder, som filmen havde fortjent. 

- Det handlede ikke om mig, men om folkene bag filmen. De er mine venner, og de skulle have deres øjeblik, siger Jordan Horowitz.

Han fortæller videre, at senere mødte han holdet bag 'Moonlight', hvor de snakkede om brøleren. 

- Vi gav bare hinanden et kram og lykønskede hinanden på vores arbejde og lagde fejlen bag os, siger han.