Oscar

TV 2 overrasker otte danskere: Hov, nej, der er sket en fejl - du er ikke 'Årets ven'

Hele verden morer folk sig over årets Oscarbommert. Men kan man grine, når man bliver frataget prisen, man lige har modtaget? Det har TV 2 testet.

Oscar-Akademiet kommer til at høre for den fadæse, som foldede sig ud for åben skærm natten til mandag i meget, meget lang tid.

I hvert fald hvis man skal dømme efter de reaktioner, kommentarer og videoer, som har ramt de sociale medier.

Her er folk gået amok med kommentarer om Oscar-bommerten, hvor 'La La Land' ved en fejl blev udråbt som årets film i stedet for 'Moonlight', og under hashtagget @OscarMistake har de første sjove memes og parodier allerede set dagens lys.

Også i Danmark bliver der gjort grin med Oscar-showet.

Mandag var det Go' aften Danmarks tur til at lave sjov med Oscar-showet - men på en lidt anden måde.

For hvordan reagerer helt almindelige folk, når de får taget den pris, som de lige har modtaget, fra sig igen - fordi der er sket en fejl?

Dette satte Go' aften Danmarks reporter sig for at undersøge.

- Det der med at med at få en præmie og så få taget den fra sig igen, det kan være en meget, meget ærgerlig oplevelse, lød oplægget fra værten Jes Dorph-Petersen.

Du kan se reaktionerne i videoen øverst i artiklen

De intetanende 'ofre' for Go' aften Danmarks eksperiment tog dog oplevelsen pænt. 

De fleste reagerede med smil eller grin, da de erfarede, at de alligevel ikke havde vundet prisen som 'Årets ven', som Go' aften Danmark havde opfundet til anledningen.

- Nej, nej! Det er en joke!? Nej!, lød reaktionen fra en smilende DSB-informationsmedarbejder, da hun fik at vide, at der desværre var sket en fejl.

- Hva' fanden, lød reaktionen fra Thomas Jessen, da han fik at vide, at han var blevet forvekslet med 'Thomas Jensen'.

Hvordan reagerer folk, når de får taget den pris, som de liiige har modtaget, fra sig - fordi der er sket en fejl? Dette satte Go' aften Danmark sig for at undersøge.

Go' aften Danmark er som sagt ikke de eneste, der har lavet sjov med Oscar-bommerten.

I TV 2-programmet Natholdet undskyldte værten Anders Breinholt overfor sin gæstevært, Anders Lund Madsen, der var inviteret i studiet ved en fejl - for sjov. 

Natholdet laver parodi på Oscar-brøler

I Hollywood er der dog én person, der nok ikke griner med.

I kølvandet på Oscarskandalen har revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC) nu meldt ud, hvad der gik galt natten til mandag under uddelingen af showets største pris.

På firmaets officielle Twitter-konto forklarer de, hvordan det gik til, at skuespillerne Warren Beatty og Faye Dunaway endte med den forkerte kuvert i hånden.

Her navngiver de også den person, som stod for brøleren.

- PwC tager det fulde ansvar for rækken af fejl og protokolbrud under gårsdagens Oscaruddeling. PwC-partner Brian Cullinan gav ved en fejl reservekuverten for 'Bedste kvindelige hovedrolle' i stedet for kuverten for 'Bedste film' til uddelerne Warren Beatty og Faye Dunaway.

- Da fejlen var sket, blev protokollen for at rette fejlen ikke fulgt hurtigt nok af Cullinan eller hans partner, står der i beskeden.