Oscar

Efter historisk Oscar-brøler - nu får én mand skylden

En partner i PwC var skyld i Oscar-brøleren, hvor den forkerte film blev udråbt til vinder. Firmaet mener ikke, at fejlen blev rettet hurtigt nok.

I kølvandet på Oscarskandalen har revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC) nu meldt ud, hvad der gik galt natten til mandag under uddelingen af showets største pris.

På firmaets officielle Twitter-konto forklarer de, hvordan det gik til, at skuespillerne Warren Beatty og Faye Dunaway endte med den forkerte kuvert i hånden.

Her navngiver de også den person, som stod for brøleren. 

- PwC tager det fulde ansvar for rækken af fejl og protokolbrud under gårsdagens Oscaruddeling. PwC-partner Brian Cullinan gav ved en fejl reservekuverten for 'Bedste kvindelige hovedrolle' i stedet for kuverten for 'Bedste film' til uddelerne Warren Beatty og Faye Dunaway.

- Da fejlen var sket, blev protokollen for at rette fejlen ikke fulgt hurtigt nok af Cullinan eller hans partner, står der i beskeden.  

De forkerte vindere var kommet op på scenen og i gang med takketalerne, da de fik beskeden om, at prisen faktisk gik til filmen 'Moonlight'. 

- Vi er meget kede af den skuffelse, som de medvirkende i 'La La Land' og 'Moonlight' blev udsat for. Vi undskylder til Warren Beatty, Faye Dunaway, Jimmy Kimmel, ABC og Akademiet - ingen af dem var skyld i gårsdagens fejl, står der blandt andet i meddelelsen.

Det er i år 83. gang, at revisionsfirmaet står bag optællingen af Oscar-akademiets cirka 6000 stemmer.

PwC slutter meddelelsen med disse ord: 

- I går aftes svigtede vi Akademiet. 

Manden i centrum for det hele, Brian Cullinan, var i løbet af Oscar-aftenen aktiv på Twitter, men han har ikke meldt noget ud siden brøleren.