Oscar

Gik du også glip af nattens Oscars: Her er de største øjeblikke

Historisk fejl, grove jokes og en uforglemmelig overraskelse prægede Oscar-uddelingen i 2017.

Den 89. uddeling af Oscar-statuetterne er løbet af stablen og nu er det tid til at gøre status over aftenen.

En fejl som ikke måtte ske

Det, som for de fleste nok vil stå klarest fra Oscar-uddelingen, er den fejl, som skabte total forvirring i showets allersidste minutter .

Ved uddelingen af den nok vigtigste pris - prisen for bedste film - udnævnte skuespillerne Faye Dunaway og Warren Beatty nemlig La La Land som vinder. Men La La Land var ikke den rigtige vinder. 

Beatty havde fået kuverten for bedste kvindelige hovedrolle, som gik til Emma Stone for sin rolle i La La Land.   

Den retmæssige vinder var filmen Moonlight.

Det gik først op for hele La La Lands hold, da de alle stod på scenen, og efter flere af de stolte filmfolk havde holdt takketaler. Så stormede produceren for filmen hen foran mikrofonen og annoncerede, at der var sket en fejl.

Den forkerte vinder blev udråbt ved en fejl ved årets Oscar-uddeling.

Beatty følte da også behov for at forklare sig efterfølgende. Han undskyldte med, at han også selv havde været i tvivl, men så navnet på filmen i kuverten.

Jimmy Kimmel i sit es

For første gang stod talkshow-vært og komiker Jimmy Kimmel i spidsen for showet. Og det udnyttede han ved at sende en hel del hilsner til den nye præsident, Donald Trump. 

- Dette show bliver set af millioner af amerikanere, og det kan ses i hele 225 lande... som nu hader os, sagde han allerede i de første sekunder af sin velkomsttale.

Med det slog han tonen an og fortsatte igennem hele showet med små kommentarer til præsidenten.

Det endte ud med, at han viste på storskærmen, at han sendte et tweet til den Twitter-glade Trump i håb om, at han ville reagere på alle kommentarerne.  

Vært Jimmy Kimmel fortsatte sin strid med skuespiller Matt Damon. En strid, som er blevet etableret i hans talkshow Jimmy Kimmel Live. 

De to mænd driller hinanden og Matt Damon, som var producer på den Oscar-nominerede 'Manchester By The Sea' slap heller ikke denne aften. 

Da han skulle præsentere en pris, stod Kimmel nede ved orkestret og dirigerede dem til at spille det såkaldte "skrup-af-musik", som starter, hvis takketalerne bliver for lange. 

Damon måtte råbe af sine lungers fulde kraft, for at blive hørt.  

Turister fik oplevelse for livet  

Halvvejs i showet fik en flok intetanende turister sig lidt af en overraskelse, da de fra en tilfældig tourbus i Hollywood blev gelejdet ind foran scenen til det overdådige show. 

De forvirrede turister stod på klods hold af verdensstjerner og deres idoler. 

- Hvem er din yndlingsskuespiller?, spørger vært Jimmy Kimmel en kvinde i flokken. 

- Ham lige der, peger hun fuldstændig overvældet på Denzel Washington. Han var nomineret til prisen for bedste mandlige hovedrolle for sin rolle i filmen 'Fences'. 

Kvinden, som netop er blevet forlovet, bliver lovet, at Denzel Washington skal være deres forlover.

Note: TV 2 har ikke længere rettigheder til klip fra Oscar-showet, de er derfor fjernet.