Endnu en Oscar-brøler: Levende kvinde blev mindet som død

Det, der ikke måtte ske, skete til nattens Oscaruddeling. Den forkerte vinder fik overrakt en statuette, men det var ikke den eneste fejl.

Lykken var kortvarig, da musicalen ’La La Land’ blev udråbt som vinder i kategorien ’Årets film’ til nattens Oscaruddeling.

Der viste sig at være sket en fejl, så folkene bag pænt måtte aflevere statuetten til den retmæssige ejer, Moonlight.

Ikke nok med at brøleren løb med rampelyset og den efterfølgende omtale, så overskyggede den også en anden fejl.

For selvom man skulle tro, at Akademiet havde klokket nok i det for én aften, stoppede det ikke der.

I hyldesten til det forgangne års afdøde Hollywood-legender, blev der nemlig vist et billede af en kvinde – der vel at mærke er levende.

Jeg var knust, da mit billede blev brugt i stedet for et af min gode veninde

Jan Chapman

- Jeg lever og har det godt

Det var den afdøde kostumedesigner Janet Patterson, der blev æret. Men på billede var i stedet hendes levende veninde - filmproducer Jan Chapman.

- Jeg var knust, da mit billede blev brugt i stedet for et af min gode veninde og samarbejdspartner Janet Patterson. Jeg opfordrede hendes bureau til at tjekke alle billeder som kunne blive brugt og fik at vide, at der var styr på det, skriver hun i en mail til Variety.

- Janet var stor skønhed og en fire gange Oscar-vinder. Det er meget skuffende, at fejlen ikke blev opdaget.

Og for lige at få det helt på det rene, understreger hun til sidst i mailen, at hun altså ikke er død. Hun er derimod i live, har det godt og er en aktiv producer.

Flere undladt i hyldest

Akademiet har endnu ikke kommenteret på fejlen. Men udover et forkert billede gjorde dettes års hyldest sig også bemærket ved at undlade at nævne flere bemærkelsesværdige berømtheder, der gik bort i 2016.

Heriblandt skuespiller og komiker Garry Shandling og sanger og skuespiller Firenze Henderson. Den nyligt afdøde Bill Paxton blev heller ikke nævnt. Det skriver The Independent.

Han fik dog en følelsesladet hilsen fra Jennifer Aniston.