Oscar

Når mor og far er Oscarnominerede: - Far, du er berømt!

Både Instruktøren og fotografen bag den danske film 'Under sandet' er Oscarnominerede - og så er de mand og kone.

Det ligner en familieudflugt i Hollywood, mens mor, far og deres to børn går ned ad Hollywood Boulevard. Men det er ikke en hvilken som helst familie - mor og far er nemlig begge Oscarnominerede.

- Det er jo et cirkusliv ad helvedes til. Men det er også mega skægt og eksotisk og en stor oplevelse, fortæller Martin Zandvliet til TV  2.

Han er instruktør, og hustru, Camilla Hjelm Knudsen, er fotograf på Danmarks Oscarbud ’Under Sandet’. De lever et liv, hvor arbejdsdag og fritid smelter sammen, og deres to børn har været med hele vejen.

Martin Zandvliet har instrueret Danmarks Oscarbud, filmen 'Under Sandet'. Hans kone er fotograf på filmen, og hans lille datter er med i filmen.

- Efter vi var blevet nomineret, råbte pædagogerne ud af vinduet: ”Tillykke, vi håber, du vinder.” Så sagde August, vores søn: ”Far du er berømt”, griner Martin Zandvliet, hvorefter hans kone grinende tilføjer:

- Ja, man er bare berømt i SFO’en.

Tager revanche

TV 2’s korrespondent Jesper Steinmetz møder familien i Los Angeles, hvor de har været de sidste par uger. Martin Zandvliet har deltaget i adskillige visninger af ’Under Sandet’ for Oscarakademiet, og han har ligeledes deltaget i den traditionelle frokost for samtlige nominerede.

Flere af filmens skuespillere er også kommet til Los Angeles. Både Roland Møller og Mikkel Bo Følsgaard glæder sig til Oscarbraget.

- Jeg er her for at vise flaget - både for mig selv og også for Danmark - og når jeg har gået turen på den røde løber, så regner jeg da med, at mit honorar stiger let, siger en grinende Roland Møller.

Skuespiller Louis Hofmann, instruktør Martin Zandvliet og skuespiller Roland Møller med Bodilpriserne i hånden, som filmen 'Under Sandet' vandt i 2016.

- Det er stort. Jeg var jo med i 'En Kongelig Affære', der også var nomineret, men der kunne jeg desværre ikke være med, så jeg føler lidt, at det hér er min revanche, forklarer Mikkel Bo Følsgaard, der i øjeblikket er aktuel i dramaserien ’Arvingerne’.

Både instruktør, fotograf og skuespillere glæder sig til det store show, og Camilla Hjelm Knudsens kjole hænger klar i skabet.

- Jeg synes, den sidder pænt på mig. Jeg er klar til den røde løber, griner hun.

Du kan følge med i hele Oscarshowet, når det sendes live på TV 2 natten til mandag.