GO'

Dansk skuespiller får hovedrolle i populær Netflix-serie

De færreste har hørt om Linnea Berthelsen, men til efteråret kan hele verden se hende som en af hovedrollerne i Netfix-serien 'Stranger Things'.

De fleste kender Mads Mikkelsen, Viggo Mortensen og Connie Nielsen - danske skuespillere, der er slået igennem i USA. Til gengæld er det nok de færreste, der har hørt om Linnea Berthelsen - men det bliver der snart lavet om på.

Den 23-årige skuespiller har nemlig sikret sig en stor rolle i den populære Netflix-serie ’Stranger Things’, og nu skal hun forberede sig på en helt ny tilværelse i Hollywood.

- Det er en stor serie, og jeg forstår ikke omfanget. Jeg er glad, jeg er stolt, og er passioneret omkring hele projektet. Jeg glæder mig utroligt meget til at arbejde sammen med dem, fortæller hun i Go’ aften Danmark onsdag.

Får hovedrolle i serien

Sci-fi serien, der forgår i 1980-ernes USA tog hele verden med storm, da Netflix lancerede første sæson i 2016. Mere end 14 millioner mennesker har set serien, og til efteråret kommer anden sæson, hvor danske Linnea Bertelsen har fået en af hovedrollerne – en ny karakter kaldet ’Roman’. En rolle hun selv har været med til at forme.

Den 23-årige skuespiller er til daglig i fuld gang med skuespil-studierne i London, og bliver indkaldt til en såkaldt ’screentest’, efter hun har indspillet nogle scener på bånd. Før hun ved af det, står hun i Atlanta og spiller over for en af seriens helt store skuespillere den 13-årige Millie-Bobby Brown.

Kort efter får hun beskeden om, at rollen er hendes.

- Det var surrealistisk og fantastisk. Jeg sidder i USA, og jeg har ikke måtte dele de her ting med verden, så det var fantastisk endelig at kunne dele det og fortælle mine forældre om, hvad det egentlig er, jeg skal, siger hun.

Research og atter research

Men spørgsmålet er så, hvordan man forbereder sig på en rolle, der skal spilles i en tid, hvor man endnu ikke selv var født. Hertil er Linnea Berthelsens svar: Research og atter research.   

- Jeg har brugt en masse tid på research omkring tidsperioden. Jeg gik i krig med alle de bøger, som de (instruktørerne, red) har læst, set interviews med unge mennesker – hvilke relationer havde de, og hvad var man bange for dengang, forklarer hun.

Hvad fremtiden vil bringe for den unge skuespiller er endnu ikke hamret i sten. Men for Linnea Bertelsen er det største ønske, at blive endnu bedre til faget.

- Jeg vil søge derhen, hvor jeg kan bliver bedre. Jeg elsker faget og vil egentlig bare gerne blive ved med at se, hvad der er af muligheder, konstaterer hun.

Anden sæson af ’Stranger Things’ får premiere til oktober.