GO'

Talblind Føtex-medarbejder gik viralt: - Jeg kunne ikke lade være med at kigge

Troels Nielsen er kassemedarbejder i Føtex i Hvidovre. Men for flere af kunderne er han mere end en person, der scanner deres varer igennem.

Det var slet ikke, som Tina Amtrup Ekdahl havde forventet, da hun var nede for at handle i den lokale Føtex i Hvidovre.

Vanen tro valgte hun en tilfældig kø, hvor hun - for at fordrive ventetiden - lod sig forsvinde væk i sin mobiltelefon. Men efter kort tid blev hun opfanget af en særlig stemme.

- Værsgo.

- Nå, du skal nok hjem og spise god mad, hva’?

- Wow, det er sgu en pæn trøje.

Bemærkningerne kom fra Troels Nielsen, der er kasseassistent i dagligvarebutikken. 32-årige Tina Amtrup Ekdahl tog hurtigt sin mobiltelefon væk og observerede i stedet manden bag kassen.

- Jeg kunne ikke lade være med at kigge. Du slog mig ikke som den typiske kassemedarbejder, siger Tina Amtrup Ekdahl, da hun sammen med Troels Nielsen torsdag gæstede Go’ Morgen Danmark efter at have skrevet om sin oplevelse i Føtex på sin blog, og tilføjer:

- Jeg var egentlig fascineret af, hvordan Troels sad der og charmerede røven ud af bukserne på de ældre damer.

En beundringsværdig kassemand

Tina Amtrup Ekdahl roser især, hvordan Troels Nielsen fangede kundernes opmærksom på "en helt fantastisk måde". Hun synes, det var "ret beundringsværdigt". For det er ikke hver dag, at Tina Amstrup Ekdahl bliver mødt af et menneske med så stort en engagement bag kassen.

- De siger normalt monotomt tilbage ”god dag”, fordi det er noget, der chef har sagt, de skal sige, forklarer hun.

Troels Nielsen har dog ikke tænkt sin friske adfærd som usædvanlig.

- Det er sådan, jeg altid har været. Jeg giver den meget gas. Det kan jeg godt lide, siger han til Go’ Morgen Danmark.

Får du en god respons på det?

-  Det gør jeg nogle gange. Måske lidt for meget, siger Troels Nielsen, der har arbejdet i Føtex siden 31. oktober sidste år.

Kunder roser kasseassistent i Føtex. Han smiler, han er glad, og han skaber en rigtig positiv stemning, lyder det.

- Troels er jo et evigt smil

Det er ikke kun Tina Amtrup Ekdahl, som er fascineret af den atypiske kassemedarbejder. Faktisk er hendes blogindlæg gået viralt og er blevet læst af over 100.000 mennesker - så mange, at livsstilsbloggen på et tidspunkt valgte at gå ned.

Men det er ikke kun på de sociale medier, at Troels Nielsen er populær. Heller ikke Rune Olsen, der er brandmand, har overset Troels Nielsen, når han har handlet i den lokale Føtex.

- Det er altid en fornøjelse at handle henne ved Troels. Han smiler, han er glad, og han skaber en rigtig positiv stemning, siger han til Go’ Morgen Danmark.

Det er altid en fornøjelse at handle henne ved Troels. Han smiler, han er glad, og han skaber en rigtig positiv stemning.

Rune Olsen, brandmand

Lonnie Broch, som er hjemmehjælper, tilføjer: 

- Troels er jo et evigt smil. Man kan jo ikke gå derfra uden at sige ”ha' en god dag”. Og han når som regel at sige det først.

Troels Nielsens teamleder, Peter Skytte Nygaard, bakker også op om sin medarbejder:

- Når Troels er på arbejde, er der aldrig ro i butikken. Man kan høre hans stemme hele tiden. På vores arbejdsplads betyder det, at der er en masse glæde og at der er lidt mere liv i forhold til de mange andre, der blot får kørt tingene igennem. Kunderne får nogle positive oplevelser.

Chef til kasseassistent: Kunderne får nogle positive oplevelser.

En atypisk kassemedarbejder

Troels Nielsen er en atypisk kassemedarbejder på flere måder. Han er nemlig også ord- og talblind. Da Tina Amtrup Ekdahl ville hæve 550 kroner over, blev den friske attitude stille.

- Han ændrede sig lidt, men sagde: Selvfølgelig, frue. Og så kunne jeg godt høre, at han blev lidt stille, fortæller den 32-årige jordemoder.

Troels Nielsen begyndte at kigge ind i skærmen og tog sin lommeregner frem. Han vinkede en kollega hen og hviskede, om beløbet nu også var korrekt, og hvordan det nu lige var, at man skrev til 1.137 kroner.

Til sidst kiggede Troels Nielsen ifølge Tina Amtrup Ekdahl undskyldende op på hende og sagde: Ja, jeg er sgu både ordblind og talblind!

- Men kære ordblinde Føtex-kassemand. Op i røven med det, big time!!, skriver hun på sin blog og fortsætter:

- Alt behøver sgu ikke være perfekt! Lad os hylde det uperfekte og gøre dét til det nye sort.