Norskov

'Norskov' vender tilbage

Med bidrag fra fonde og Frederikshavn er det lykkedes for TV 2 og produktionsselskabet SF Film at skabe en ny sæson af den prisvindende tv-serie.

Det er to år siden, vi forlod Tom Noack, Martin Kierkegaard og Casper Bondesen i den nordjyske by Norskov.

Der har været mange ønsker og spekulationer om en sæson to af serien, og nu står det klart, at ’Norskov’ vender tilbage på TV 2 til efteråret.

- Skuespillerne er på plads. Location i Frederikshavn er på plads. Vi arbejder stadig med manuskriptet, men det kommer også på plads, siger Lars Bjørn, direktør i SF Studios, som er produktionsselskabet bag serien.

Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at producere en tv-serie, og det er også netop ny støtte fra Public Service Puljen, der har fået den samlede finansiering til at falde på plads.

- Ingen andre serier har et udtryk som ’Norskov’, og det er med stor glæde, vi nu kan sætte sæson to i gang, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, der oplyser, at den nye sæson bliver på seks afsnit.

Efterfølger længe undervejs

I Nordjylland og blandt fans i mange andre dele af Danmark, har der længe været ønske om en ny sæson, og Facebook-gruppen ’Bevar Norskov’ voksede eksplosivt, da sidste afsnit af første sæson løb over skærmen.

- Fansene på Facebook har larmet meget, og SF Studios har fået mange mails fra seere, som har spurgt efter mere. Det har vi været rigtig glade for, siger Lars Bjørn.

Det er også en glad fiktionschef på TV 2, som har bemærket seernes ønske om en ny sæson.

- Vi har klart kunnet mærke en utålmodighed for at få en sæson 2 af ’Norskov’, og vi har faktisk arbejdet i det skjulte det seneste år for at finde midler til de nye afsnit, siger Katrine Vogelsang.

- Det har været et langt og sejt træk at få sæson to af 'Norskov' til at lykkes, og vi er glade og stolte over, at det nu er faldet på plads, siger Lars Bjørn.

’Norskov’ sæson et var en stor produktion, som tog et år at skrive, og hos TV 2 var man i 2015 ikke helt tilfreds med et gennemsnitligt seertal på cirka 600.000.

- Nej, det levede ikke op til forventningerne, men efterfølgende kan vi mærke, at efterspørgslen har været enorm. Serien har også fået rigtig meget opmærksomhed på TV 2 PLAY, siger Katrine Vogelsang.

Gamle kendinge i ny retning

Der bliver både noget for inkarnerede og nye fans af ’Norskov’.

- Jeg er glad for at kunne fortælle, at en stor del af skuespillerne vender tilbage. Men vi tager et drastisk skridt og skruer op for dramaet, siger Katrine Vogelsang.

En af skuespillerne, som vender tilbage, er Mathias Käki Jørgensen, som spillede Oliver.

- Jeg er jo nordjyde, så jeg tager det stille og roligt. Ej, jeg synes, det er helt fantastisk - især fordi det jo optages i min hjemby Frederikshavn. Jeg elsker skuespil, men den her serie betyder meget for mig, siger han. 

- Rigtig mange har spurgt, om der ikke kommer en sæson mere. Især Facebook-gruppen 'Bevar Norskov' har arbejdet ihærdigt for det. Jeg troede ikke, at de kunne gøre en forskel, men det tror jeg, de har. De skal have et skulderklap sammen med alle de andre, som har arbejdet for at få det til at lykkes, siger Mathias Käki Jørgensen.

’Norskov’ produceres af SF Studios med støtte fra Public Service Puljen, Den Vestdanske Filmpulje, Frederikshavn Kommune og partnere i Frederikshavn.

TV 2 og SF Studios begynder optagelser 28. marts og forventer, at 'Norskov' sæson to får premiere til efteråret.