Danmark har talent

Dansere fik kritik af Cecilie - men så regnede det med guld

Dansedommer Cecilie havde flere råd til Foxy Ladies, men de to værter i 'Danmark har talent' var solgt: De trykkede på guldknappen.

De kom med struttende skørter, fjerpragt og smidige ben.

Syv kvinder fra Odense tog i aftenens 'Danmark har talent' seerne med tilbage til 1890'ernes Paris og varieté-klubben Moulin Rouge med deres energiske can can-dans.

Dommer og tidligere danser Cecilie Lassen havde dog flere anker efter deres optræden:

- Nu er jeg jo den hårde dansedommer, starter hun.

Og så fortsætter hun ellers med at forklare, at danserne bukker ryggen for meget, når de udfører deres karakteristiske høje spark.

- Og så er kvindefoden altid flottest, når den er strakt, siger hun.

Jeg synes, at det var sødt. I sagde ligesom: 'Det her, det er vores piger',

Dommer Peter Frödin til de to værter

Men i samme sætning bliver hun afbrudt, da de to værter Christopher Læssøe og Felix Smith kommer målrettet hen imod dommerbordet. De var nemlig så begejstrede for danserne, at de trykkede på guldknappen og dermed sikrede Foxy Ladies plads i konkurrencens semifinale.

Trykket udløste et konfetti-hav og øredøvende jubel fra publikum, dommerne - og ikke mindst de syv kvinder på scenen. 

- Det var helt vildt - vi er så glade. Jeg må ærligt indrømme, at vi slet ikke havde regnet med det, siger Helena Dong, som er danser og koreograf i Foxy Ladies, til TV 2. 

Danserne gik direkte i værternes hjerter

Det er første gang i 'Danmark har talent', at det ikke kun er de fire dommere, som har mulighed for at give en fribillet videre i konkurrencen med guldknappen, men også værterne.

Det eneste, som de to værter skal leve op til, er, at de skal være enige om deres valg - og det krævede ikke den store diskussion at tage beslutningen lørdag aften. Da Cecilie begyndte at komme med sin kritik, trådte de to værter til:   

- Skal vi ikke bare redde dem?, siger Felix Smith. 

- Lad os gøre det, svarer Christopher Læssøe promte. 

De tror på, at Foxy Ladies kan gå hele vejen med deres show. 

- I et par sekunder kunne vi mærke på publikum og dommerne, at der var noget under opsejling, men de to værter kom jo gående bag os, så det var først, da de stod foran dommerbordet, at det gik op for os, hvad der foregik. Jeg var helt høj på oplevelsen, siger Helena Dong fra Foxy Ladies.

Endnu vildere show i vente

De to værter fik med det samme et ordentligt kram af danserne i Foxy Ladies og det lagde dommerne mærke til:

- Jeg synes, at det var så sødt. I sagde ligesom: 'Det her, det er vores piger'. Det kan man godt mærke, siger Peter Frödin efter showet - han roste selv Foxy Ladies' show for deres energi.

Nu bliver der lidt intern konkurrence - alle fem guldknapper brugt,

Vært Felix Smith til dommerne

Dommerne i 'Danmark har talent'

Peter Frödin

Skuespiller, komiker og sanger. Netop aktuel i serien 'Grethe' på TV 2 og TV 2 PLAY.

Cecilie Lassen

Skuespiller og tidligere balletdanser. Har for nyligt været med i filmen 'De standhaftige'.

Nabiha

Sanger og sangskriver. Har haft hits som 'Deep Sleep, 'Mind the Gap' og 'Weapon'.

Jarl Friis-Mikkelsen

Skuespiller, sanger, filminstruktør og tv-vært. Har netop instrueret serien 'Grethe'.

Helena Dong er i øjeblikket i gang med forberedelserne til den nye koreografi. Det kommer til at have endnu mere glimt i øjet, interaktion med publikum og show end det forrige.

- Vi har alle en kæmpe passion for den her dans, så jeg håber, at det skinner igennem og bliver en kæmpe wow-oplevelse for publikum, siger hun.

Intern konkurrence blandt 'guldet'

De næste uger skal vise, om Foxy Ladies kan stå distancen mod de mange konkurrenter, samt de fire deltagere, som dommerne i de seneste programmer har givet deres tryk på guldknappen.

Nabiha trykkede på knappen, da tryllekunstneren Simon Arnø viste sine trick, Jarl Friis-Mikkelsen trykkede ved rapperen Elias, Cecilie Lassen blev tryllebundet af den selvlærte danser Nick og Peter Frödin var vild med Rica og Tudi, som optrådte med en parodi af Bill Clinton og Monica Lewinsky. 

- Nu bliver der lidt intern konkurrence - alle fem guldknapper er brugt, siger Felix Smith til dommerne i kulisserne efter showet.

Følg med i 'Danmark har talent' lørdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 Play