Underholdning

10-årige Johanne får ros af sit store idol: - Jeg forstod ikke, at det virkelig var ham

Et af de bands, som trommeslageren Johanne Astrid Poulsen ser allermest op til, har fået øjnene op for hendes store talent.

Valget står oftest mellem legendariske rocknumre fra Led Zeppelin, AC/DC eller yndlingsbandet Dizzy Mizz Lizzy, når den 10-årige trommeslager Johanne Astrid Poulsen skal vælge, hvad hun vil spille på sit trommesæt.

Rock er den genre, som har allermest tromme-power, hvis man spørger hende. 

Hun imponerede og overraskede i den grad de fire dommere i 'Danmark har talent', da hun i lørdagens program satte sig bag trommesættet og spillede sig igennem det hårde Rage Against The Machine-nummer 'Killing in the name' - og de er ikke de eneste, som har lagt mærke til hendes evner:

- Hold da helt fast! Nøj, hvor er du vild, Johanne. Jeg er målløs!, skrev Tim Christensen, hendes forbillede og forsangeren i yndlingsbandet Dizzy Mizz Lizzy, da han så hendes trommespil i en video på Facebook.

Et helt nyt nummer høstede ros

Johanne Astrid Poulsen er pavestolt over Tim Christensens kommentar. Samtidig delte Dizzy Mizz Lizzy videoen af hendes hjemmeoptræden med deres mange fans på deres Facebook-side. 

- Jeg er rigtig glad for, at han har skrevet. Jeg kunne ikke rigtig forstå, at det virkelig var ham, der skrev til mig, siger hun til TV 2.

Egentlig var videoen ment som en sjov, spontan nytårshilsen, som hun og hendes far, Henrik Bo Poulsen, filmede ved årsskiftet, så den 10-årige pige havde knapt øvet nummeret inden det endte på Facebook.  

- Vi snakkede om bagefter, at det var mega-ærgerligt, at det var lige dét klip, Dizzy delte. Der er mange andre Dizzy-numre, som hun kan udenad fuldstændig perfekt og har øvet. Han skulle jo have set nogle af dem, hun kan rigtig godt, griner Johannes far, Henrik Bo Poulsen.

Prøver kræfter med nye genre

Det er Henrik Bo Poulsen, der har givet datteren smag for rocken og han fortæller, at hun allerede som to-tre-årig kunne hun finde på at sidde og headbange, når han spillede rock på anlægget i hjemmet i Viborg. 

Den 10-årige pige har skrevet til Tim Christensens kommentar, at hun sandsynligvis vil spille et af de mange Dizzy Mizz Lizzy-numre, som sidder på rygraden, hvis hun går videre i 'Danmark har talent'.

Men inden hun når så langt har hun flere musikalske projekter i støbeskeen. Til marts er hun blevet inviteret af Europaparlamentsmedlem og byrådsmedlem i Viborg Jens Rohde til at spille med et 50 mand stort symfoniorkester i Tinghallen Viborg.

Så lige nu øver hun sig på at spille trommer til James Bond-soundtracket Skyfall af den engelske sangerinde Adele.   

- Jeg bliver ikke så nervøs, før jeg står derhenne, men jeg er selvfølgelig spændt, siger hun.