Favorit blev kun nummer tre til Miss Universe

Bookmakernes favorit fra Colombia måtte nøjes med en tredjeplads ved den traditionsrige konkurrence.

Den 24-ĂĄrige Iris Mittenaere fra Frankrig er mandag kĂĄret som vinder af Miss Universe-konkurrencen 2016.

86 af verdens smukkeste kvinder har i to dage kæmpet om at blive kronet som vinder af skønhedskonkurrencen, der fandt sted i Manila i Filippinerne. 

På anden og tredjepladsen kom deltagerne fra Haiti og Colombia, da dommerne natten til søndag dansk tid skulle vælge mellem de tre deltagere, som feltet gradvist var blevet skåret ned til. Fælles for de tre øverst placerede er, at de er mørkhårede.

Bookmakerne havde ifølge nyhedsbureauet AFP pĂĄ forhĂĄnd udrĂĄbt Miss Colombia som favorit. 

Danmark røg ud før afgørende runder

Danmarks deltager nĂĄede ikke med i de afgørende runder, da antallet blev reduceret til 13 kvinder, efter at alle havde vist sig frem i aftenkjoler. 

De tilbageværende skulle derefter posere i badedragter, hvorefter yderligere en hĂĄndfuld blev sorteret fra. 

Showet, der blev afviklet pĂĄ en scene i et enormt indkøbscenter i Manila, Mall of Asia, blev livetransmitteret pĂĄ tv. 

Filippinerne har gennem ĂĄrene triumferet i mange af de globale skønhedskonkurrencer, som er sĂĄ populære i landet, at der ifølge AFP nærmest har været et folkekrav om, at mandagen skulle gøres til en fridag, sĂĄ alle kunne følge med. 

Det blev dog afvist af præsident Rodrigo Duterte. 

Sidste års brøler

Den filippinske deltager, Maxine Medina, nĂĄede frem blandt de seks sidste, men kunne ikke forsvare landskvinden Pia Wurtzbachs titel som Miss Universe 2015. 

Wurtzbach kom mandag pĂĄ scenen sammen med den amerikanske komiker, tv-vært og skuespiller Steve Harvey, som ogsĂĄ var vært ved sidste ĂĄrs Miss Universe. 

Her begik Harvey en brøler af rang, da han ved en fejl udrĂĄbte Miss Colombia som vinder i stedet for Pia Wurtzbach. 

Og det blev Harvey mindet om mandag, da Wurtzbach grinende takkede ham for at gøre hende til den mest berømte Miss Universe nogensinde. 

Han svarede igen, ifølge filippinske medier, ved at takke hende for at have gjort ham til den mest berømte vært for showet.

Miss Universe har været afholdt siden 1952 og har tidligere været ejet af den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump.