Badehotellet

Amalie Dollerup fra 'Badehotellet': Fik stor hjælp fra helt uventet kant

Amalie Dollerup finder inspiration i familiens gamle historier og klenodier, når hun forbereder sig til en ny rolle.

For fire år siden vidste Amalie Dollerup, at hun skulle medvirke i TV 2-serien 'Badehotellet', som foregår i 1930'erne. En tid, hvor kønsroller og mode var noget helt, helt andet end i dag. 

Sådan er det også med hendes kommende rolle i musicalen 'Saturday Night Fever', der foregår i 1970'erne, som der netop var første læseprøve på i dag. Her skal Amalie Dollerup spille rollen Stephanie, som superdanseren Tony får et godt øje til.

- Ligger mit hjerte nært

Hun erkender efter flere sæsoner i 'Badehotellet', at hun har fået et helt andet forhold til tiden omkring 1930'erne, hvor den populære serie foregår. 

- Tidligere var perioden noget, jeg læste om i skolebøgerne, men vi spiller fiktive mennesker under hændelser fra virkeligheden. Så kommer tidsånden lige pludselig til at ligge mit hjerte meget nær, fordi jeg har et forhold til det på en helt anden måde, siger Amalie Dollerup til TV 2.

Med rollen som Amanda i 'Badehotellet' begyndte Amalie Dollerup at researche i familiens gamle klenodier for at blive klogere på den tidsånd, som er den stærke kulisse i serien.

- Jeg fandt min morfars gamle fotoalbummer frem og bladrede i dem. Og det ER 'Badehotellet'. Min mormor sidder der på stranden i de samme kjoler, som jeg har på i serien, siger hun.

Amalie Dollerup finder nemlig især inspirationen fra billeder, hvor hun lærer om kvinders måde at begå sig på, og hvordan de klæder sig.

- I første sæson ville Amanda jo rigtig gerne ses som en voksen kvinde, men var det ikke rigtig endnu. Efterhånden er hun blevet mere mig og mere voksen, siger Amalie Dollerup.

Spring til 1970'erne

Det er en helt anden boldgade, som Amalie Dollerup træder ind i, når hun skal pudse danseskoene og gå med tøj, der er en del mere farvestrålende end på 'Badehotellet'. 

Til marts åbner musicalen 'Saturday Night Fever', hvor hun sammen Silas Holst skal fyre den af på et lysende dansegulv foran et levende publikum.

Og ligesom med 'Badehotellet' har Amalie Dollerup igen fundet inspiration i familien.

- Discoen har jeg danset til som barn, men det er også min mors historier om, hvordan hun brød ud af den "normale" kvinderolle og gik på barikaderne. Selv i dag synes hun, at det er irriterende, at vi skal gå med "brysteholdere" og ikke må amme på cafeerne, siger hun. 

'Saturday Night Fever' har premiere den 17. marts, og udover Silas Holst og Amalie Dollerup, medvirker også Bodil Jørgensen, Allan Olsen og Christine Astrid med flere.