Underholdning

Disse film kæmper om at være årets værste film - og Danmark er repræsenteret

'The Golden Raspberries' har traditionen tro nomineret, hvad de mener, er årets værste oplevelser på det store lærred.

- Et år med film, der var SÅ dårlige, at 'The Razzies' var nødt til at udvide til seks nominerede per kategori. 

Sådan lyder det i en meddelelse fra The Golden Raspberries, der står bag 'årets værste'-kåringen, der traditionen tro finder sted dagen før Oscaruddelingen.

- "Razzies" er den årlige pris, som uddeles til de værste film, Hollywood har spyttet ud i år. De er det komplette modstykke til Oscars, og det er ikke tilfældigt, at deres nomineringer kommer lige før Oscar-nomineringerne. Det er super fedt, at 'Razzies' findes, fordi de får lige Hollywood ned på jorden igen, siger Casper Christensen, filmanmelder hos 'Go' morgen Danmark' og 'Filmnørdens Hjørne'.

Det er dog desværre ret få skuespillere og andre filmfolk, der har modet til at komme og tage imod prisen.

- Det viser, om stjernen har nosserne til at møde op og modtage sådan en pris. Men det er jo en gylden mulighed for stjernerne at vise, at de har lidt selvindsigt og ironi, siger han.

Store tæv til store film

I førersædet over nomineringer med hele ni af slagsen er 'Zoolander No. 2' og 'Batman vs. Superman' med otte nomineringer. De er begge nomineret til værste film, værste opfølger, værste skuespillere og meget mere.

- 'Zoolander 2' er en film, hvor alt bare ikke fungerer. Jeg elskede den første, men problemet er, at den her kommer alt for sent. De prøver at vedligeholde det, som er blevet kult i den første film, og så prøver de at være moderne. Det fejler bravt. Det er virkelig en søgt komedie med få lyspunkter - dog slet ikke den dårligste film, jeg har set i år, siger Casper Christensen.

Se traileren til 'Zoolander 2' herunder.

Du kan i øvrigt se den første Zoolander lige herunder.

- Batman vs. Superman er en stor bunke stinkende lort fra ende til anden. Det er cremen de la creme af superhelte og skulle være den største superheltefilm nogensinde, men det er det langt fra. Den er flot og larmer, men historien giver ingen mening. En fejlagtig satsning på noget vildt, siger Casper Christensen.

Se traileren til 'Batman vs. Superman' herunder.

Propagandafilmen, der er for dårlig

Der er dog en film, som er noget anderledes end de andre film i puljen. Det er filmen 'Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party ' som er lavet af den relativt ukendte instruktør Dinesh D'Souza. 

- Det er en propagandafilm, der er instrueret af en forsmået republikaner ved navn Dinesh D'Souza. Den er blevet haglet ned af kritikere, men den har alligevel fået så meget omtale, at den udkom i de amerikanske biografer, så derfor tror jeg, den er kommet med. Den ligner noget, der er løgn. Alt i den her film er dårligt lavet, siger Casper Christensen.

Se en trailer til filmen herunder.

Den dårlige film med Nikolaj Coster-Waldau

Danmark er også repræsenteret en lille smule ved 'Razzies', da filmen 'Gods of Egypt' har fået fem nomineringer - blandt andet 'værste film'.

Filmen blev ikke modtaget særlig godt i biograferne og floppede fælt i de amerikanske biografer. Ud af et budget på 140 mio. dollars nåede den lige akkurat i land ved at indtjene 150 mio. dollars på verdensplan.

- Jeg har faktisk ikke set den film, da jeg synes, at den så så dårlig ud, siger Casper Christensen.

Hvem vil modtage den knap så flotte pris?

Overraskende nok, så er flere stjerner mødt op for at modtage prisen, der uddeles kort før 'The Oscars'. Sandra Bullock modtog prisen for sin rolle i filmen 'All about Steve' og Halle Berry modtog prisen for sin rolle i 'Catwoman'. Ironisk nok, holdte hun sin Oscar-statuette i den anden hånd, som hun modtog for rollen i 'Monsters Ball'.

- Der er ikke ikke så meget at miste ved at modtage prisen. Det er historisk set store stjerner, som modtager den, og de har alligevel fået en masse knubs for den dårlige film, de lige har medvirket i, siger Casper Christensen, filmanmelder hos 'Go' morgen Danmark' og 'Filmnørdens Hjørne'.

'The Golden Raspberries' uddeles den 25. februar - dagen før 'Oscar'-showet.

Den komplette liste over nominerede for 'dårligste film' er:

  • Batman v Superman: Dawn of Justice    
  • Dirty Grandpa   
  • Gods of Egypt   
  • Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party   
  • Independence Day: Resurgence    
  • Zoolander No. 2