Badehotellet

Behind the scenes på Badehotellet: - Jeg kan slet ikke huske, hvordan man gør

Premieren på den fjerde sæson af 'Badehotellet' er lige om hjørnet. Her får du et smugkig bag optagelserne fra den første optagedag.

Fredag den 10. juni blev scene '2222' i 'Badehotellet' filmet. 

Netop den scene er et pejlemærke, da det er den første scene, der blev optaget i fjerde sæson af 'Badehotellet', som mandag har premiere klokken 20.00 på TV 2.

Første optagedag er en festdag, hvor vi hejser flaget. Der plejer at komme en hilsen i form af en stor kage fra TV 2.

Michael Bille Frandsen, producent på 'Badehotellet'

Scenen foregår i Hr. og Fru Madsens værelse, og derfor er det skuespillerne Lars Ranthe og Anne Louise Hassing, der på sæsonens første optagedag kommer i arbejde. 

- Jeg kan slet ikke huske, hvordan man gør, siger Anne Louise Hassing, idet hun tager sin badekåbe af og gør sig klar til scenen.

'Badehotellet' bliver optaget i studier, der ligger i Risby. Tidligere TV 2-serier som 'Strisser på Samsø' er blandt andet blevet optaget i de samme studier.

Studierne i Risby rummer blandt andet kulisserne til alle værelserne, køkkenet, spisesalen, baggården og resten af hotellets indendørs kulisser.

Se optagelserne fra den første optagedag på 'Badehotellet' i videoen øverst i artiklen.

Første dag er en festdag

Spørger man Michael Bille Frandsen, der er producent på 'Badehotellet', så er den første optagedag altid en fornøjelse. 

- Første optagedag er en festdag, hvor vi hejser flaget. Der plejer at komme en hilsen i form af en stor kage fra TV 2, fortæller han.

Det er fuldkommen tilfældigt hvad vi starter med. Det er et spørgsmål om skuespillernes tilgængelighed.

Michael Bille Frandsen, producent på 'Badehotellet'

Den scene, der bliver valgt som den første, handler ikke om kronologisk rækkefølge i selve serien, men derimod om logistik. 

- Det er fuldkommen tilfældigt, hvad vi starter med. Det er et spørgsmål om skuespillernes tilgængelighed. Vi starter med at lave scener fra de tre første afsnit på den første dag, forklarer Michael Bille Frandsen. 

Det tager omkring 10 dage at indspille et afsnit til 'Badehotellet'. Så da der er 7 afsnit i den kommende sæson, er der:

- Altså 70 optagedage i alt, fordelt fra 10 juni til 15 november.

Husker du sæson 3 af 'Badehotellet'. Denne video genopfrisker din hukommelse på tre minutter.

Ny sæson - nye tider

Badehotellet er skrevet af de to forfattere Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, produceret af Michael Bille Frandsen og instrueret af Fabian Wullenweber. 

Den fjerde sæson af 'Badehotellet' starter i år 1931. Tobaksfabrikant Frigh og fru Alice er flyttet ind uden børn i håb om at gøre op med fortidens spøgelser.

Grev Ditmars mor, grevinde Anne-Grethe har planer for sin søns fremtid, og disse planer involverer en slægtning fra Tyskland.

Der er som altid meget at holde styr på denne sommer på Andersens Badehotel. Også for Fie, der oveni ansvaret for hotellet, også skal tage sig af sin 17-årige lillesøster Ane.

Men som fru Fjeldsøs altid optimistiske søster Lydia spår i tarotkortene:

- Det bliver en god sommer, om end med visse forhindringer.

Se flere billeder fra den kommende sæson af 'Badehotellet' nedenunder.