Danmark har talent

Jarl gav Elias guldknappen: Der kom et sus i min krop

Jarl Friis-Mikkelsen fik givet sin guldknap til den 10-årige rapper Elias i lørdagens udgave af 'Danmark har talent'.

Under den anden audition i 'Danmark har talent' blev det dommer Jarl Friis-Mikkelsens tur til at give sin guldknap væk. 

Den gav han til den 10-årige Elias Høgsted Nielsen, der fremførte sin egen rap om en pige, der var så "farlig" at man "trykker like til fingrene bliver blå". 

Altså Drake, go home. Hvad er det du sidder og roder med?

Jarl Friis-Mikkelsen om Elias' talent sammenlignet med rapperen Drake

- Det var ikke en bevidst handling, men jeg kunne mærke Elias. Jeg havde en god fornemmelse med ham. Han lå godt på beatet, han havde en god fornemmelse for det og hans cast af dansere var fantatisk, fortæller Jarl Friis-Mikkelsen om sit valg.

10-årige Elias' reaktion på scenen efterlod ingen tvivl om, at han var både overraskel og utrolig glad for guldknappen. 

- Jeg drømte om det, men jeg havde slet ikke forestillet mig, at det ville ske.

- Der kom et sus i min krop, det var virkelig underligt at tænke på. Det var fuldstændig fedt, fortæller 10-årige Elias til TV 2.

Se Jarl Friis-Mikkelsen forklare sit valg i videoen øverst i artiklen.

Drake har ingenting på Elias

Elias' sang er skrevet med hjælp fra hans far. Selv fortæller han, at den på en måde handler om hans kæreste. Og det imponerede Jarl Friis-Mikkelsen.

- Han sidder og skriver sange og vil ud for at fortælle sine historier. Og så skriver han endda en sang om en kvinde, der er så farlig, at man må ringe til politiet. Prøv at hør, det kan jo ikke gøres bedre! Altså Drake (canadisk rapper, red.) go home, hvad er det du sidder og roder med?, siger Jarl Friis-Mikkelsen, mens han fortsætter:

- Han komponerede selv. Han sad med sin far derhjemme - altså det sammenhold der er i den familie, det, synes jeg, var så prisværdigt.

Da guldregnen havde sænket sig, og Elias, danserne og de voksne i selskabet havde forladt Folketeateret, hvor auditions til 'Danmark har talent' blev afholdt, gik jagten ind på noget champagne og en tur på McDonald's. 

- Efter jeg fik guldknappen, var jeg stolt af mig selv. Vi var helt paf, så vi købte både børnechampagne og voksenchampagne, som vi drak i den lejlighed, vi havde lejet herovre. fortæller han.

Dommerne i 'Danmark har talent'

Peter Frödin

Skuespiller, komiker og sanger. Netop aktuel i serien 'Grethe' på TV 2 og TV 2 PLAY.

Cecilie Lassen

Skuespiller og tidligere balletdanser. Har for nyligt været med i filmen 'De standhaftige'.

Nabiha

Sanger og sangskriver. Har haft hits som 'Deep Sleep, 'Mind the Gap' og 'Weapon'.

Jarl Friis-Mikkelsen

Skuespiller, sanger, filminstruktør og tv-vært. Har netop instrueret serien 'Grethe'.

I sidste uge var det dommer Peter Frödin, der trykkede på guldknappen. Det gjorde han ved de to piger 'Rica og Tudi'.

Tilbage er de to kvindelige dommere, Cecilie Lassen og Nabiha, samt de to værter, Felix Smith og Christopher Lassen, der mangler at trykke på guldknappen.

Tidligere er Peter Frödins gulsknapper nået helt til finalen. Men Jarl Friis-Mikkelsen spår sin egen guldknap Elias en stor fremtid.

Vi har forberedt os med en god plan. Danserne skal med på scenen igen, og måske lidt flere end det. Så der er en overraskelse med mange børn på scenen i vente, siger han.

Elias, rapper

- Jeg tror, at han nok skal få en lille karriere.

Om sin optræden til liveshows, fortæller Elias selv:

- Vi har forberedt os med en god plan. Danserne skal med på scenen igen, og måske lidt flere end det. Så der er en overraskelse med mange børn på scenen i vente, siger han.