Danmark har talent

Svend var død i 11 minutter - nu løfter han 100 kilo

Den 94-årige Svend Stensgaard er den ældste deltager i 'Danmark har talent' nogensinde. Og han er noget af en 'supermand'.

Den 12. maj 2012 for fem år siden lå - den dengang 89-årige - Svend Stensgaard og svømmede baner i Rødby svømmehal.

Jeg fik at vide, at jeg havde været død i 11 minutter.

Svend Steensgaars, 94-årig vægtløfter

- Lige pludselig kunne jeg mærke, at jeg ikke kunne svømme banen helt færdig. Så jeg trak hen og tog fat i kanten med min hånd. Derefter husker jeg ikke mere, fortæller den 94-årige Svend Stensgaard til TV 2.

Han har dog siden fået fortalt, at to kvinder så ham på bunden af bassinet og derefter hoppede i for at få ham op på land. Her blev der hentet en hjertestarter, og der kom atter liv i Svend Steensgaard.

- Jeg fik at vide, at jeg havde fået et hjertestop. Og jeg var død i 11 minutter, siger han. 

I lørdagens udgave af 'Danmark har talent' kommer Svend Stensgaard, der både før og efter sit hjertestop har vundet DM i dødløft, stavrende ind på scenen parat til at tage de fire dommere Cecilie Lassen, Nabiha, Peter Frödin og Jarl Friis Mikkelsen med storm.

- Jeg skal løfte 100 kilo, erklærer Svend Stensgaard over for dommerne. 

Se Svend Steensgaard i 'Danmark har talent' på lørdag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Gennemgik operation og genoptræning

Men inden han kunne stå på scenen i 'Danmark har talent', skulle Svend Stensgaard efter sit hjertestop gennemgå behandling. Her kunne han vælge mellem en pacemaker, medicinsk behandling, og fordi han var i så god form, en by pass-operation. 

- Så fik jeg flyttet en åre fra benet op til hjertet, fik en hjerteklap fra en gris, og så gik der en måneds tid, så kom jeg hjem, fortæller han.

Men så begyndte jeg lige så stille at træne op, så jeg i dag kan løfte 100 kilo.

Svend Steensgaard, vægtløfter

Da han kom hjem kunne vægtløfteren, der i sin bedste tid kunne løfte 150 kilo, knap nok løfte et kilo med hver arm. 

- Men så begyndte jeg lige så stille at træne op, så jeg i dag kan løfte 100 kilo.

Dommerne i 'Danmark har talent'

Peter Frödin

Skuespiller, komiker og sanger. Netop aktuel i serien 'Grethe' på TV 2 og TV 2 PLAY.

Cecilie Lassen

Skuespiller og tidligere balletdanser. Har for nyligt været med i filmen 'De standhaftige'.

Nabiha

Sanger og sangskriver. Har haft hits som 'Deep Sleep, 'Mind the Gap' og 'Weapon'.

Jarl Friis-Mikkelsen

Skuespiller, sanger, filminstruktør og tv-vært. Har netop instrueret serien 'Grethe'.

Dommerne når ham ikke til sokkeholderne

Svend Stensgaard fik trænet sig op i sådan en grad, at det lykkedes Svend Stensgaard at løfte de 100 kilo under sin audition til 'Danmark har talent'. Men godt går det ikke for Peter Frödin, der lige skal forsøge at gøre Svend Stensgaard efter.

- Ej, det kan jeg slet ikke, må han dog erkende, hvorefter han får selskab af meddommer Jarl Friis-Mikkelsen, der vil give det et forsøg. 

- Kom, vi går alle sammen derop, siger til Nabiha til Cecilie Lassen.

Og det resulterer i, at det lykkedes alle fire 'Danmark har talent'-dommere at løfte de 100 kilo, den 94-årige Svend Stensgaard kunne løfte helt alene, og dommerne ender med at sende ham videre i konkurrencen. 

94-årige Svend Steensgaard kan løfte 100 kilo. Det kan Peter Frödin overhovedet ikke hamle op med.

Vandt DM-guld som 92-årig

Tilbage i starten af 2015 vandt Svend Steensgaard DM i styrkeløft - for 15. gang i træk.

I 85 af sine 94 år, har vægtløfteren Svend Steensgaard lavet gymnastik og trænet sin krop. For som han siger:

- Jeg vil anbefale mange at komme i motionscenteret, for den motion man får er gavnlig for alle - uanset alderen.